ABD, Güney Sudan vatandaşlarının vizesini iptal ediyor

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, Güney Sudan vatandaşlarının vizelerinin iptal edilmesi için çalışmalara başladıklarını duyurdu.
ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, Güney Sudan hükümetini ‘ABD'den faydalanmakla’ itham ederek, Güney Sudan pasaportu sahiplerinin vizelerinin iptal edilmesi için çalışmalara başladıklarını bildirdi.
ABD Dışişleri Bakanlığı, Rubio'nun konuya ilişkin açıklamasını yayımladı. Açıklamada, “Ülkemizin göçmenlik yasalarını uygulamak, ABD'nin ulusal güvenliği ve halk emniyeti açısından kritik önem taşımaktadır. Her ülke, ABD de dahil olmak üzere başka bir ülke vatandaşlarını sınır dışı ettiğinde, vatandaşlarının dönüşünü zamanında kabul etmelidir” denildi.
Açıklamada, Güney Sudan'ın bu ilkeye uymadığına vurgulanarak, Güney Sudan pasaportu sahiplerinin tüm vizelerinin iptal edilmesi ve ABD'ye girişlerinin önlenmesi için ek düzenlemeler getirilmesi için harekete geçildiği belirtildi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR


Satranç tahtası kuruldu! Macaristan’da cumhurbaşkanlığına sürpriz aday…

Cennet cehenneme döndü! Norveç bir asırdır böyle yangın görmedi…

Söz uçar, kupa kalır: Trump ve Sanchez'den sürpriz kare!

"Haaland Perulu da oldu": Latin Amerika'yı saran akım!

Felaketin üzerinden 25 gün geçti: Venezuela'da enkazın altında kalan kedi kurtarıldı
