ABD, İstanbul'daki görevlilerinin ailelerine 'kentten ayrılın' dedi

ABD, İstanbuldaki görevlilerinin ailelerine kentten ayrılın dedi
expand
Kaynak: DHA

ABD, İstanbul Başkonsolosluğunda çalışan personelin ailelerinin kentten ayrılmalarını istedi. Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada çalışanlarına yönelik saldırı çabalarına dair istihbarat alındığı belirtildi. Mevlüt Çavuşoğlu da mevkidaşı John Kerry ile telefonla görüşerek bu konuyu ele aldı.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu'nda olağanüstü önlemler

ABD Dışişleri Bakanlığı güvenlik sorunları nedeniyle İstanbul Başkonsolosluğu çalışanlarının ailelerinin kentten ayrılmalarını istedi.

Bakanlığın Cumartesi günü yayınladığı açıklamada, kararın aşırılık yanlısı grupların, ABD Başkonsolosluğu çalışanlarının sıklıkla gittikleri yerler ya da yaşadıkları evlerin çevresinde saldırgan çabalarının sürdüğüne ilişkin edinilen istihbarat üzerine alındığı belirtildi.

Terör tehditlerinin Türkiye genelinde giderek arttığı belirtilen açıklamada, Amerikan vatandaşlarına Türkiye'ye seyahat etmemeleri ve özellikle de Güneydoğu bölgesine gitmekten kaçınmaları uyarısında bulunuldu.

Mevlüt Çavuşoğlu, John Kerry ile bu kararı görüştü

Öte yandan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu dün gece ABD'li mevkidaşı John Kerry ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre; Çavuşoğlu ve Kerry arasındaki telefon görüşmesinde ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu'nda görevli personelin ailelerinin ülkeyi terk etmeleri yönünde alınan karar gündemdeydi. Görüşmede ayrıca bölgedeki gelişmeler ile terörle mücadelede işbirliği konuları da ele alındı.

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow