hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD istihbaratından İran yorumu: İsrail’e doğrudan saldıracak mı?

    KAYNAKCnnturk.com

    İsrail’in Şam’daki İran büyükelçiliğini vurmasının ardından bölgede tansiyon yüksek. Peki İran İsrail’e doğrudan saldıracak mı? CNN International'a bilgi veren ABD istihbaratından yetkililer, İran’ın vekil güçleriyle İsrail’e yanıt vereceği görüşünde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsrail’in Şam’daki İran büyükelçiliğini vurmasının ardından gözler Tahran’ın İsrail’e vereceği yanıtta. İsrail’e karşı intikam yemini eden İran, İsrail’in saldırısına yanıt verileceğini söyledi.

    Peki İran İsrail'e doğrudan saldıracak mı?

    İsmi açıklanmayan ABD istihbarat kaynaklarının CNN’e verdiği bilgiye göre, İran’ın İsrail’e doğrudan saldırması pek olası değil ve bunun yerine çeşitli vekil güçlerini Tahran adına saldırılar düzenlemeye çağırıyor; bu da hem Washington hem de Tel Aviv'in İran’ın saldırısının "kaçınılmaz" olduğu yönündeki önceki değerlendirmeleriyle çelişiyor.

    CNN’in haberine göre Tahran, ABD veya İsrail'in başlatacağı herhangi bir saldırıya vereceği tepkiden endişe duyduğu için durumu ciddi şekilde tırmandırmak istemiyor.

    Bunun yerine ABD istihbarat kaynakları, İran’ın vekillerini önümüzdeki günlerde İsrail’e büyük ölçekli insansız hava aracı ve füze saldırıları düzenlemeye çağırdığını iddia ediyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Londra merkezli Elaph News'in haberine göre de, İran yanıt olarak doğrudan İsrail’e saldırırsa, İsrail de İran’daki hedefleri vurarak misilleme yapacak.

    Adı açıklanmayan bir "batılı güvenlik yetkilisine" atıfta bulunulan haberde, İsrail’in son günlerde İran’ın nükleer tesislerini ve diğer önemli altyapıyı hedef alma hazırlıklarını da içeren hava kuvvetleri tatbikatları düzenlediği iddia ediliyor.

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow