ABD Kosova'daki üssünü Türkiye'ye bırakıyor

ABD'nin Kosova'nın başkent Priştine'den 40 kilometre uzakta bulunan Ferizovik civarındaki Amerikan üslerinin bulunduğu Bondsteel'in Türkiye'ye devredileceği haberi Sırbistan'da paniğe neden oldu.
Bosna gazetesi Dnevni Avaz'ın haberine göre, ABD kuvvetlerinin yakında bırakacağı Ferizovik'teki Bondsteel askeri üssüne Türkiye girebilir.
Bondsteel üssünün Vietnam savaşından sonra ABD dışında kurulan en büyük ABD askeri üssü olduğunu belirtiliyor.
Priştine Büyükelçisi Christopher Dell, Ferizovik yakınlarındaki askeri üssün büyük mali harcamaları nedeniyle terk edileceğini mart ayının sonunda açıklamıştı.
Sırplar memnun değil
Sırbistan ortak güvenlik güçleri eski komutanı Ninoslav Krstiç, böyle bir senaryonun Sırbistan için hiçbir şekilde uygun olmadığını söyledi.
Sırp askeri istihbarat teşkilatı eski müdürü Momir Stojanoviç, Türk askeri güçlerinin Kosova'ya girmesinden korktuğunu ifade etti. Haber, Kosovalılarda ise büyük bir memnuniyet ile karşılandı.
Şehir içinde şehir: Bondsteel
1999 yılında NATO güçlerinin Belgrad'ı bombalamasının ardından Kosova'ya giren barış gücü KFOR'un çatısı altında Kosova'nın Ferizovik kentinde ABD'nin kurduğu Bondsteel, 7 bin asker kapasitesine sahip bölgenin en büyük ABD askeri üssü.
İçinde, ABD'nin daha önce Vietnam'da denediği prefabrik binaların olduğu Bondsteel, ABD'li askerlerin tüm çalışma ve yaşam ihtiyaçlarını karşılamaya yetiyor. Bondsteel'de askeri kampın dışında kantin, restoran, fastfood, spor salonu, hastane, okul, sinema, heliodrom gibi yapılar da bulunuyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
ABD'de serbest bırakılan Rümeysa Öztürk, Massachusetts eyaletine döndü: Komşuları evinin önünü çiçeklerle donattı...
Orta Doğu turu öncesi dikkat çeken iddialar: Trump Filistin’i mi tanıyacak?
Papa Leo'nun şifreleri: Kırmızı yelek mesaj mı?
SON DAKİKA... Gerilim had safhada! Hindistan 3 havalimanını vurdu: Pakistan füzelerle karşılık verdi
Hindistan, Pakistan! Nüfus oranları açıklandı! İşte Dünyanın en kalabalık ülkesi! Dünya haritası ülkeler!