ABD özel kuvvetler askerleriyle ÖSO arasında gerilim

Türkiye, Fırat Kalkanı operasyonu kapsamında Suriye'nin El Bab kentini ÖSO ile birlikte IŞİD'den geri almak için hazırlık yaparken, ABD Özel Kuvvetler Komutanlığı'na bağlı 29 asker de harekata destek olmak amacıyla Çobanbey (El Rai) kabasına geldi. Ancak ÖSO ile ABD askerleri arasında gerilim çıktığı ve ÖSO'nun protestosu üzerine ABD askerlerinin kasabadan ayrılarak Türkiye’ye dönmek zorunda kaldığı öne sürülüyor.
Bu sabah helikopterle bölgeye gelen ABD'li askerleri, Türk askerleri ile ÖSO savaşçıları karşıladı. ABD'li askerlerin zırhlı araçları da Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan Çobanbey (El Rai) kasabasına getirildi.
Sputnik'in haberine göre, Çobanbey kasabasına gelen 29 ABD askeri, ÖSO tarafından protesto edildi. Protestoda gerginlik çıkarken, ABD askerleri kasabadan ayrılarak Türkiye'ye dönmek zorunda kaldı.
ABD askerleri, sloganlarla protesto edildi
Türkiye sınırına 5 kilometre yakınlıkta bulunan Çobanbey kasabasına Türk askeri eşliğinde gelen ABD askerleri, ÖSO'ya Nureddin el Zengi, Ceyşül Tahrir, Hamza Tugayı, Şam Cephesi ve Sultan Murat Tümeni tarafından sloganlarla protesto edildiler.
Protestoda ÖSO mensupları "Amerika Suriye'den defol" ve "Tek yol İslam ve Muhammed'in yoludur" diye slogan attı. Eli silahlı ÖSO militanları protestoda ABD'li askerlerin üzerine yürüyünce ABD'li askerleri Türk askerleri korudu ve kasabadan güçlükle çıkarttı. Kasabadan çıkmak zorunda kalan ABD askerli Türk askerleri koruması altında Türkiye'ye geldiler.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
10 soruda İsrail'in İran'a saldırısı: Neler yaşandı ve neler olacak?
Facianın ardından! Dünya korku içinde izledi
HİNDİSTAN UÇAK KAZASI: Hindistan'da Düşen Uçak Hangi Firmaya Ait? Hindistan Yolcu Uçağında Kaç Kişi Vardı? Ölü Yaralı Sayısı Kaç? Hindistan Uçak Kazasında Yolcuların Uyrukları Belli Oldu!
ABD'den Irak kararı kafaları karıştırdı! İsrail İran'a saldırıya mı hazırlanıyor?
Madleen'deki Fransız aktivist: İsrailli yetkililer, belgeleri imzalamayı reddedenleri tehdit etti