ABD'de Ceza Mahkemesi’ne yaptırım talebi

KAYNAKCNN TÜRK

ABD'de Temsilciler Meclisi üyeleri, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile ilgili tutuklama talebini değerlendiren Uluslararası Ceza Mahkemesi’ni tehdit etmişti. Şimdi de Temsilciler Meclisi, mahkemeye yaptırım uygulamaya karar verdi.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

ABD'de Cumhuriyetçilerin çoğunluğu oluşturduğu Temsilciler Meclisi, İsrail Başbakanı'na tutuklama emri çıkaran Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne yaptırım uygulama kararı verdi. Kararın gerekçesi, ABD ile İsrail'in müttefik olması. Demokratlardan ise karara itiraz var.

ABDde Ceza Mahkemesi’ne yaptırım talebi

Cumhuriyetçi üyelerin tamamının lehte oy verdiği tasarıya, 42 Demokrat temsilci de evet dedi. Şimdi karara ABD Başkanı Joe Biden'ın onayını bekliyor. Temsilciler Meclisi Başkanı Mike Johnson, Biden'dan onay istedi.

ABDde Ceza Mahkemesi’ne yaptırım talebi

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

“Başkan’ın bizi dinlemekten hoşlanmadığını biliyoruz ancak en azından UCM'yi kınayan ve harekete geçme çağrısında bulunan kendi partisinin üyelerini dinleyeceğini umuyorum.”

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow