ABD'de DEAŞ alarmı: Manhattan'ı tehdit etti

ABDde DEAŞ alarmı: Manhattanı tehdit etti
expand
KAYNAKAA

DEAŞ, dergisi Rumiyah'tan ABD'de bayram olarak kutlanan 24 Kasım'daki Şükran Gününde Manhattan'da düzenlenecek yürüyüşü hedef olarak gösterdi. New York polisi alarma geçti.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

DEAŞ'ın propaganda dergisinde gelecek hafta Manhattan'da yapılacak Şükran Günü yürüyüşünün hedef gösterilmesi nedeniyle New York polisi alarma geçti, kentte ilave önlemler alınmasına karar verildi.

Polisiz diyerek eve girdiler, 5 kilo altını alıp kaçtılar

Rumiyah dergisinin 11 Kasım tarihli sayısında, yürüyüşün DEAŞ hücrelerinin araçlı saldırıları için "mükemmel hedef" olabileceği ifadesi kullanılmıştı.

Azerbaycan-Ermenistan sınırında çatışma

New York polisinin istihbarat ve terörle mücadeleden sorumlu yetkilisi John Miller, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu tür tehditlere karşı her zaman hazırlıklı olduklarını bildirdi.

Miller, söz konusu saldırı ihtimali ve benzerlerine karşı araç kiralama şirketlerinde denetimlerin yoğunlaştırıldığını ve bu şirketin çalışanlarına eğitimler verildiğini söyledi.

Yürüyüş güzergahına çıkan sokakların araç geçişine kapatılacağını anlatan Miller, güvenlik garantisi de verdi. Miller, kendisinin her yıl bu yürüyüşe katıldığını ve New Yorkluların da güvenle katılabileceğini ifade etti.

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow