ABD'de devlet 5 gazeteciyi dinledi

ABD'de Adalet Bakanlığı'nın 5 gazetecinin telefonunu dinlediğinin ortaya çıkması, "büyük ve benzeri görülmemiş bir ihlal" olarak ülke gündemine oturdu.
ABD'de gündeme oturan maddelerden biri de Adalet Bakanlığı'nın 2012 Nisan ve Mayıs aylarında, Associated Press ajansından 5 muhabirin ve bir editörün telefonlarını dinlediğinin ortaya çıkması. Ajans yönetimi olayı, "Büyük ve benzeri görülmemiş" bir ihlal olarak niteledi.
Olaya göre Adalet Bakanlığı AP'nin bazı çalışanlarına ait kurumsal ve kişisel 20'den fazla telefon hattı kaydını incelemeye aldı. Bunlar arasında ajansın New York, Washington ve Hartford ofisleri de yer alıyor.
Araştırmanın neden başlatıldığı hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmadı.
AP ise yetkilerin, ajans tarafından Mayıs 2012'de yayınlanan "Terör saldırısının engellendiği" haberini kimin sızdırdığı konusunda inceleme başlatıldığı açıklamalarına dikkat çekti.
Haber CIA'in Yemen'de El Kaide'nin planladığı terör eylemini engellemek amacıyla yaptığı bir operasyonun detaylarını ortaya çıkarmıştı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Şok Edici Keşif! Piramitlerin Binlerce Yıllık Sırrı Ortaya Çıktı: Metrelerce Derinlikte Bulundu…
Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanması dış basında nasıl yankılandı?
Papa'dan 5 hafta sonra ilk görüntü: Hastane önünde kendisini bekleyenleri balkondan selamladı
Gazze'de bombalar susmuyor! İsrail saldırılarında en az 30 Filistinli hayatını kaybetti...
Dikkat çeken analiz: Putin'in asıl hedefi ‘yeni dünya düzeni’