ABD'den İstanbul raporu: Avrupa'nın en kabalık şehri olacak

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ulusal İstihbarat Konseyi "Küresel Eğilimler 2040 Raporu" açıklandı. Raporda, Avrupa'da nüfusu en yüksek olan şehirler sıralamasında 2035'te 18 milyon nüfusla İstanbul birinci sırada yer aldı.
ABD Ulusal İstihbarat Konseyi'nin 4 yılda bir ve bul 7'incisi hazırlanan "Küresel Eğilimler 2040 Raporu" açıklandı. Raporun Türkiye ile ilgili tahminler de yer aldı. Rapora göre, Avrupa'da nüfusu en yüksek olan şehirler sıralamasında 2035'te 18 milyon nüfusla İstanbul birinci sırada bulunurken, Paris 12 milyon ile ikinci, 10,6 ile Londra üçüncü olarak öngörülüyor. Londra'yı 7 milyon ile Madrid'i de 6.2 milyon nüfus ile başkent Ankara takip ediyor. Rapordaki listenin ilk beşinde Türkiye'den iki şehir yer alıyor.
NÜFUSUN ARTIŞ ORANI AZALACAK
Öte yandan raporda 20 yıldaki nüfus gelişim tahminlerine göre ise, nüfusun artacağı ancak artış oranının azalacağı belirtiliyor. Ayrıca, raporda 2040 yılında 1,4 milyar insanın dünya nüfusuna eklenesi ve küresel nüfusun 9,2 milyara ulaşması bekleniyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
NATO toplantısı öncesi Hegseth'ten savunma harcamaları mesajı: Yalnızca ABD'ye güvenerek olamaz
Okyanuslar Neden Kararıyor? Son 20 Yılda Değişti! Bilim İnsanları Uyardı: Kritik Öneme Sahip...
Papa, Putin ile görüştü: 'Barışa yönelik bir jest' çağrısı!
Kraliyet ailesini yeni kriz mi bekliyor? 'Asi Prens'ten 'Spencer' hamlesi!
Ülkeler arası yeni trend: Cezaevi kiralama! ABD’den sonra Avrupa: Mahkum başına aylık 8 bin 500 euro ödeyecek…