AB'den Türkiye'ye olumlu sinyal

Avrupa Birliği'nin Genişlemeden Sorumlu Üyesi Stefan Füle, Türkiye'nin AB müzakerelerinde bu sene önemli ilerlemeler beklediğini söyledi.
AB'nin Genişlemeden Sorumlu Üyesi Stefan Füle, "Bu sene müzakerelerde ilerleme kaydedilebilir" dedi. Berlin'de Reuters'a röportaj veren Füle, Ankara'nın çözüm sürecinin ve yargı reformlarının Brüksel'de olumlu karşılandığını söyledi. Ayrıca vize muafiyeti için görüşmelerin süreceğinin de sinyalini verdi.
Kıbrıs sorununa da değinen Füle, Güney Kıbrıs'a vetoyu kaldırması çağrısı yaptı ve Ankara'ya da ''Güney Kıbrıs'a limanları açın'' çağrısında bulundu.
Füle, AB üyesi ülkelere de Türkiye'nin reform çabalarını kabul etmeleri ve Ankara'yla müzakerelerin daha ciddi yürütülmesi gerektiğini söyledi.
Bu sene 4 müzakere faslının daha açılmasını öngören Füle, özellikle ''temel hak ve özgürlükler'' konusunda Türkiye'nin önemli yol katettiğini ifade etti. Füle, bu başlığın açılması halinde Ankara'nın reform sürecini hızlandırabileceği görüşünde.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
İSRAİL’DE ORMAN YANGINI: İsrail orman yangınında son durum ne, söndürüldü mü?
ABD ve Ukrayna arasında imzalar atıldı: Kritik anlaşma hakkında neler biliniyor?
Trump, Musk'ın yönetimde istediği kadar kalabileceğini söyledi
İsrail yanıyor! "Ülke tarihinin en büyük yangını"
Almanya’da ‘casus’ şoku! Hedefte Alman savunma şirketi mi vardı?