ABD'nin Hindistan ile nükleer işbirliğine onay

Amerikan Temsilciler Meclisi, Hindistan ile yapılan nükleer işbirliği anlaşmasını kabul etti. Başkan George Bush, bunu "büyük gelişme" olarak değerlendirdi.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Meclis'te dün gece yapılan oylamada, anlaşma 117'ye karşı 298 oyla kabul edildi.
Senato'da da oya sunulacak anlaşma metninde, Hindistan ile ABD arasında 40 yıllığına sivil nükleer işbirliği yapılması, bu bağlamda ABD'nin Hindistan'a nükleer materyal temin etmesi öngörülüyor.
Bush, oylamadan sonraki açıklamasında memnuniyetini dile getirdi ve bunun Hindistan-ABD ilişkilerinde yepyeni bir sayfa açacağını belirterek, Senato'nun da anlaşmayı kabul etmesini istedi.
Anlaşmaya muhalefet edenler, Hindistan'ın nükleer silahların yayılmasını önleme antlaşmasına taraf olmadığını hatırlatarak, Yeni Delhi ile yapılan nükleer anlaşmasının İran gibi ülkeleri cesaretlendirebileceğini söylüyor.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Altın Nasıl Oluşur? Bilim İnsanları Yeni İpucu Buldu: Tüm Gözler Bu Patlamada! Bir Çay Kaşığı 1 Milyar Tona Eşit…
Almanya'da yeni kabine belli oldu... İsimler netleşti: 8'i kadın 17 bakan!
Mikroplastikler her yerde: Okyanusların tüm katmanlarında bulundu!
Bir dönemin sonu: Warren Buffett “zamanı geldi” diyerek duyurdu: Yerine gelecek olan isim kim?
Putin'in İktidarda 25. Yılı: Belgesel İçin Kremlin'in Kapıları Açıldı! 'Halefinin Kim Olacağı' Sorusunu Cevapladı…