ABD'ye IŞİD'e yardım suçlaması

ABD'ye ait helikopterlerin, Irak'ın Selahaddin kentinde IŞİD militanlarına havadan silah ve mühimmat paketleri attığı öne sürüldü.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
İran'ın İngilizce yayın yapan devlet televizyonu Press TV'nin haberine göre, IŞİD'e karşı mücadele eden gruplar, cuma günü ABD'ye ait helikopterler tarafından Irak'ta IŞİD'in kontrolündeki Yesrib ve Beled ilçelerine havadan silah ve mühimmat paketleri atıldığını iddia etti.
ABD daha önce de IŞİD'e karşı mücadele eden gruplara havadan silah, mühimmat ve ilaç yardımı atmış ancak yardımların bir kısmının IŞİD'in eline geçtiği öne sürülmüştü.
Amerikan Merkez Kuvvetler Komutanlığı da iddiaları kısmen doğrulayarak, "IŞİD'in kontrolündeki bölgeye yanlışlıkla düşen bazı silah ve tıbbi malzemelerin vurularak imha edildiğini" açıklamıştı.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
İSRAİL’DE ORMAN YANGINI: İsrail orman yangınında son durum ne, söndürüldü mü?
ABD ve Ukrayna arasında imzalar atıldı: Kritik anlaşma hakkında neler biliniyor?
Trump, Musk'ın yönetimde istediği kadar kalabileceğini söyledi
İsrail yanıyor! "Ülke tarihinin en büyük yangını"
Almanya’da ‘casus’ şoku! Hedefte Alman savunma şirketi mi vardı?