AİHM'den Rum piskoposun başvurusuna ret

AİHM, Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu 2. Hrisostomos'un, "kutsal alanları yağmaladığı, Kilise taşınmazlarına ulaşılması hakkını ihlal ettiği ve Kıbrıslı Rumların Kuzey'deki kiliselere gitmelerini engellediği" iddiasıyla Türkiye aleyhine yaptığı başvuruyu reddetti.
Rum Politis gazetesi, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin, Kuzey'deki mülklerine ilişkin olarak Strasbourg'a başvuran Kıbrıslı Rumlar için belirlediği, KKTC Taşınmaz Mal Komisyonu hukuk yolunun, AİHM Dördüncü Dairesi tarafından 2. Hrisostomos'a da gösterildiğini yazdı.
Gazete, 2009 yılında Kilise adına başvuru yapan 2. Hrisostomos'un iddialarına karşılık karar alan AİHM'in, kararını ocak ayı başlarında verdiğini, ancak kararın resmi internet sayfasında dün yayımlandığını belirtti.
AİHM'in, 2. Hrisostomos'un Türkiye aleyhine olan başvuruyu kabul edilemez olarak reddettiğini, ayrıca Dimopulos davasından sonra, Kuzey'de Kıbrıslı Rumların tümü tarafından Taşınmaz Mal Komisyonu hukuk yolunun tüketilmesi gerektiğine işaret ettiğini yazan gazete, AİHM'in, dini hakların yerine getirilmesinin ihlal edilmesine ilişkin olarak ise, yine Taşınmaz Mal Komisyonu hukuk yolunu gösterdiğini kaydetti.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
İsrail Saldırılarının Ardından Tahran: Nükleer Bilim İnsanlarının Vurulduğu Binalar Görüntülendi!
NATO Zirvesi’nde dikkat çeken o kare: Fotoğrafta 5 kadın daha var ama o hepsini gölgede bıraktı!
ABD, İran'ın nükleer kapasitesini 'yok etti' mi? İstihbarat raporu Trump’ın iddiaları desteklemiyor
12. gün kaosu! Füzelerin gölgesinde neler oldu?
İsrail, İran, Çin... Trump'tan açıklamalar peş peşe geldi: Tepkisini küfür ederek dile getirdi!