Akciğer kanseri,meme kanserinden daha fazla kadın öldürüyor

Gelişmiş ülkelerde akciğer kanserinden ölen kadın sayısı meme kanserinden ölen kadın sayısını geçti.
Gelişmiş ülkelerde yapılan araştırmalara göre, kadınların birinci dereceden korkulu kabusu olan meme kanseri yerini akciğer kanserine bıraktı.
Bu değişkliğin ana nedeninin sigara alışkanlığı olduğu belirtildi.
Meme kanseri yıllarca gelişmiş ülkelerde kanserden kaynaklanan kadın ölümleri sıralamasında hep birinci olmuştu.
Ancak Amerikan kanser araştırma derneği American Cancer Society tarafından dünya çapındaki kanser vakalarına dayanılarak hazırlanan yeni bir rapora göre, akciğer kanseri artık meme kanserini geçmiş bulunuyor.
American Cancer Society araştırmacısı Lindsey Torre, bu değişikliğin meme kanserinin erken teşhisi ve sigara alışkanlığının zararlarının sonradan ortaya çıkmasından kaynaklandığını söyledi.
Rapor, 2012 yılı verilerine dayandırıldı. 2012 yılında gelişmiş ülkelerde 209 bin kadın akciğer kanserinden ölürken, aynı yıl meme kanserinden ölen kadın sayısı 197 bin oldu.
Torre, “Birçok gelişmiş ülkede sigara içen kadın sayısının azalmakta olduğunu biliyoruz” dedi ve günümüzdeki akciğer kanseri vakalarının 10 yıl önceki sigara alışkanlığının sonucu olduğunu belirtti.
Torre, “İyi haber şu ki, muhtemelen bu akciğer kanseri vakalarından ölümler önce doruk noktasına çıkacak ve ardından zamanla düşecektir” dedi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Halley Kuyruklu Yıldızı'nın Kırıntıları Gökyüzünü Aydınlatacak! Türkiye'den de Gözlemlenebilecek...
'Tesla yeni CEO peşinde' iddiası: Elon Musk'tan yanıt geldi!
İSRAİL’DE ORMAN YANGINI: İsrail orman yangınında son durum ne, söndürüldü mü?
ABD ve Ukrayna arasında imzalar atıldı: Kritik anlaşma hakkında neler biliniyor?
Trump, Musk'ın yönetimde istediği kadar kalabileceğini söyledi