Almanya'da casus alarmı: Gizli bilgileri, Rus istihbaratına iletmekle suçlanıyor

Almanya'da Rus istihbaratı için casusluk yaptığı suçlamasıyla bir Alman vatandaşı gözaltına alındı.
Almanya Ordu'su casus krizini konuşuyor...
Koblenz kentindeki Malzeme, Enformasyon Tekniği ve Federal Ordu’nun Kullanımı Federal Dairesi’nde görev yapan Thomas H. isimli kişinin, Rusya’nın Bonn Başkonsolosluğu ve Berlin Büyükelçiliği ile irtibata geçerek gizli bilgi ve belgeleri ulaştırdığı şüphesiyle gözaltına alındı.
Karlsruhe Başsavcılığı, Thomas H.’nın evinde ve iş yerine arama yapılarak bazı belgelere el konulduğunu açıkladı.
Soruşturmanın, Almanya’da iç istihbarattan sorumlu Federal Anayasayı Koruma Teşkilatı (BfV) ve Askeri İstihbarat Teşkilatı’nın işbirliğiyle sürdürüleceği açıklandı.
Gözaltına alınan Thomas H.’nın 10 yıla kadar hapis cezasına çaptırılabileceği belirtildi.
İddialara göre Thomas H., Mayıs ayından bu yana birkaç kez Rusya'nın Bonn Başkonsolosluğu ve Berlin Büyükelçiliği ile bağlantı kurdu ve elde ettiği bilgileri aktarmayı teklif etti.
Rusya’nın Ukrayna’da başlattığı savaştan bu yana Almanya’daki casusluk faaliyetlerin arttığına dikkat çekilirken, Federal Adalet Bakanı Marco Buschmann, “Uyanık olmalıyız” çağrısında bulunuldu.
Aynı zamanda ‘istenmeyen kişi’ ilan edilen Berlin’deki Rus Büyükelçiliği’nde görevli 40 diplomatın sınır dışı edildikleri hatırlatıldı.
Hürriyet'te yer alan habere göre Federal Meclis Savunma Komisyonu Başkanı Marie-Agnes Strack-Zimmermann da hassas makamlara alınacak kişilerin geçmişlerinin çok iyi araştırılmasını önerdi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Alman Sismolog Bohnhoff'tan Marmara Depremi Yorumu: Gerilim İstanbul Yönüne Doğru Arttı! İki Senaryoyu Anlattı…
Vatikan'ı Karıştıran Talep: Skandallarla Anılan Kardinal, Papa Seçiminde Yer Almak İstiyor!
Rusya'dan acı haber: Elbruz Dağı'nda 2 Türk dağcı hayatını kaybetti
Dünyanın en çok kitap okuyan ülkeleri açıklandı
Papa Francis'in Naaşı Ziyarete Açıldı! Aziz Petrus Bazilikası’na Getirildi: İsviçreli Muhafızlar Nöbette…