Almanya’da FETÖ tutukluları için yardım kampanyası başlatıldı

Almanya’da iddiaya göre farklı isimlerde örgütlenen FETÖ mensupları, kurdukları yardım dernekleriyle Türkiye’de tutuklu bulunan mensupları için yardım kampanyası başlattı.
Almanya’nın Köln kentinde "Forum Colonia e.V", Offenbach kentinde ise "Time To Help e.V" dernekleri vasıtasıyla iddiaya göre Türkiye’de tutuklu bulunan FETÖ mensupları için yardım kampanyası başlatıldı. Kampanyalarda Türkiye'deki insan hakları ihlalleri anlatılarak tutuklular ve aileleri için yardım talep ediliyor.
40 ilde büyük operasyon: 134 kişi için gözaltı kararı
Yardım kampanyasında, Türkiye’de 57 bin 885 kişinin haksız yere tutuklu olduğu, tutuklulardan 18 bin 262 kişinin kadınlardan, 668’inin de çocuklardan oluştuğu anlatılarak bağış toplanıyor. Derneklerin kampanyasında, "Tutuklulara ve tutuklu ailelerine yardın edin" çağrısı yapılıyor.
Kampanya kapsamında, hapiste tutuklu bulunanların işkenceye maruz kaldıkları ve 0-6 yaş arasındaki çocukların içeride oyun alanları olmadığına işaret edilerek, Alman yazarların ve insan hakları örgütlerinin Türkiye hakkındaki hak ihlalleri raporlarına yer veriliyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
İSRAİL’DE ORMAN YANGINI: İsrail orman yangınında son durum ne, söndürüldü mü?
ABD ve Ukrayna arasında imzalar atıldı: Kritik anlaşma hakkında neler biliniyor?
Trump, Musk'ın yönetimde istediği kadar kalabileceğini söyledi
İsrail yanıyor! "Ülke tarihinin en büyük yangını"
Almanya’da ‘casus’ şoku! Hedefte Alman savunma şirketi mi vardı?