hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Asya’da tarihi üçlü zirve! 5 yıl sonra ilk kez görüşecekler

    KAYNAKCNN TÜRK

    Çin, Güney Kore ve Japonya 2019'da ilişkilerini askıya almasının ardından ilk kez buluşacak. Güney Kore’nin başkenti Seul’da ilk görüşmeler başladı. Çin, Japonya ve Güney Kore'nin ABD ile olan ilişkilerinin sınırlanmasını istiyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Asya'nın üç önemli ülkesi 2019'dan bu yana ilk kez temaslara başlayacak. Çin, Güney Kore ve Japonya buluşması için liderler Güney Kore'nin başkenti Seul’da toplandı. Güney Kore ve Çin ilk toplantısını gerçekleştirdi.

    Güney Kore ve Japonya, ABD ile kimi zaman tatbikatlar gerçekleştiriyor. Çin ile iki ülke arasında bu tatbikatlar tartışma yaratıyor. Ancak analistler Güney Kore ve Japonya’nın Çin’in bölgedeki önemi açısından stratejik ilişkilerini geliştirmesi gerekliliğini ifade ediyor.

    Ancak Çin iki ülkenin ABD ile ilişkilerini sınırlamasını istiyor. Öte yandan Çin ile Kuzey Kore iş birliği de Güney Kore'nin sınırlanmasını istediği bir konu.

    Kuzey Kore’nin nükleer programı, Çin’in kendi kendini yöneten Tayvan üzerindeki iddiası ve Güney Çin Denizi'ndeki toprak anlaşmazlıkları gibi hassas konular resmi gündem maddeleri arasında olmasa da toplantıda gündeme gelecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow