Avrupa Birliği 'kara liste' hazırlıyor

Avrupa Birliği’nin, birliğin güvenlik şartlarını yerine getiremeyen havalimanları için ‘Kara Liste’ oluşturmayı planladığı açıklandı.
İstanbul'da yanmış erkek cesedi bulundu
Avrupa Havalimanları İşletmecileri Örgütü ACI Europe’ın düzenlediği konferansta konuşan AB Transport Komisyoneri Violeta Bulc AB’nin Avrupa havayolu şirketlerinin birliğin güvenlik şartlarını yerine getirmeyen havalimanlarına uçuşlarını yasaklamayı tartıştığını açıkladı.
Bu yıl özellikle Belçika’da Brüksel ve Türkiye’de İstanbul Havalimanları’na karşı gerçekleştirilen terör saldırılarından sonra Avrupa havalimanlarında güvenliğin birliğin öncelikleri arasında olduğunu söyleyen Violette Bulc, bu nedenle Avrupa Komisyonu’nun belli güvenlik şartlarını yerine getirmeyen Avrupa dışındaki havalimanlarının kullanımının yasaklanma olasılıklarını araştırdığının belirtti.
Violette Bulc ‘‘Bunun olanaklarını araştırıyoruz. Henüz somutlaşmış bir durum yok. Ancak ilgili tarafların katılımıyla bir ‘beyin jimnastiği’ yapma sürecindeyiz’’ dedi.
Tartışılan önerilere göre yasak bütün Avrupa havayolu şirketleri ve AB ülkelerine uçan Avrupa olmayan şirketler ile güvenlik şartlarını yerine getirmeyen havalimanlarını de kapsayacak.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
İSRAİL’DE ORMAN YANGINI: İsrail orman yangınında son durum ne, söndürüldü mü?
ABD ve Ukrayna arasında imzalar atıldı: Kritik anlaşma hakkında neler biliniyor?
Trump, Musk'ın yönetimde istediği kadar kalabileceğini söyledi
İsrail yanıyor! "Ülke tarihinin en büyük yangını"
Almanya’da ‘casus’ şoku! Hedefte Alman savunma şirketi mi vardı?