Avustralya Başbakanı'ndan Kudüs açıklaması

Başbakan Scott Morrison'un "Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma ve Avustralya Büyükelçiliği'ni Kudüs'e taşıma" konusunda açık görüşlü olduğunu açıklaması muhalefet tarafından tepkiyle karşılandı.
Avustralya Başbakanı Scott Morrison, Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma ve Avustralya Büyükelçiliği'ni Kudüs’e taşıma konusunda ‘‘kendisinin ve hükümetinin açık’’ görüşlü olduğunu söyledi.
Eski Başbakan Malcolm Turnbull’un istifasının ardından Sydney’in Wentworth bölgesindeki ara seçimde partisinden aday olan eski Tel Aviv Büyükelçisi Dave Sharma ile görüşen Başbakan Morrison, Kudüs’ün İsrail’in başkenti olarak tanınması ve Avustralya Büyükelçiliği'nin Tel Aviv’den Kudüs’e taşınması konusunda açıklamalarda bulundu.
Bu konuda kabine üyelerini bilgilendireceğini ve gelecek aylarda dünya liderleriyle yapacağı görüşmelerden sonra karar vereceğini dile getiren Başbakan Morrison, ‘‘Sürekli aynı şeyi yaparak farklı sonuç almayı bekleyemezsiniz. Bu konuda Avustralya’nın açık görüşlü olması gerekiyor. Ben açık görüşlüyüm ve hükümetimiz de bu konuda açık görüşlü.’’ ifadelerini kullandı.
Morrison, ülkesinin iki devletli çözümden yana olduğunu kaydetti.
Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımakla elçiliği bu kente taşımanın iki farklı konu olduğunu belirten Morrison, ‘‘Başkenti tanımak veya elçiliği taşımak konusunda henüz herhangi bir karar verilmedi.’’ dedi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
HABER... İran'dan füze salvosu! Adım adım "Sadık Vaad 3"
Hindistan’daki uçak kazasında son durum: Modi enkazı gezdi
10 soruda İsrail'in İran'a saldırısı: Neler yaşandı ve neler olacak?
Facianın ardından! Dünya korku içinde izledi
HİNDİSTAN UÇAK KAZASI: Hindistan'da Düşen Uçak Hangi Firmaya Ait? Hindistan Yolcu Uçağında Kaç Kişi Vardı? Ölü Yaralı Sayısı Kaç? Hindistan Uçak Kazasında Yolcuların Uyrukları Belli Oldu!