Avustralya'da korkutan görüntü: 100'den fazlası kıyıya vurdu

Avustralya’nın batısında 100’den fazla balina kıyıya vurdu. Doğal yaşamı koruma ekipleri 29’unun öldüğünü açıkladı.
Batı Avustralya eyaletindeki Toby’s Inlet plajında bugün 100’den fazla pilot balinanın kıyıya vurduğu ihbarı üzerine bölgeye gelen yaban hayatı görevlileri, deniz bilimciler, veterinerler plajda çalışmaya başladı. Yaklaşık 500 metre kıyı şeridi boyunca yayılmış toplam 160 kadar pilot balinadan oluşan dört sürü tespit ettiklerini belirten uzmanlar, ayrıca kıyıdan 1.5 km açıkta 20 balina olan bir sürü ve 110 balinadan oluşan bir başka sürü daha tespit etti.
AÇIKTAKİ SÜRÜLERİ KIYIDAN UZAKTA TUTMAYA ÇALIŞIYORLAR
Yetkililer yaptıkları açıklamada “Ekibimiz güvenli bir şekilde müdahale etmek, gönüllüleri ve personeli güvende tutmak ve aynı zamanda balinaların menfaatleri doğrultusunda hareket etmek için her türlü çabayı göstermektedir. Ekibimiz sahilde karaya vuran balinaların durumlarını değerlendiriyor. Sudaki ekiplerimiz hayvanları bir arada ve sahilden uzak tutmaya çalışıyor” dedi.
Geçen yıl benzer bir olayda yaşananları hatırlatan ekipler bazen bu tip durumlarda en insani sonuç olarak karaya vuran hayvanlara ötenazi yapılabileceğini ifade etti. Bir sürünün kıyıdan uzaklaştığını vurgulayan uzmanlar, tekne ve gözlem uçağıyla durumlarını takip ettiklerini vurguladı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Rock'n Roll efsanesi hakkında bir garip iddia: Elvis Presley uzaylı mıydı?
Papa’nın cenaze törenine dünya liderleri akın edecek: Trump katılacak mı? Göçmen politikasını eleştirmişti...
ABD İç Güvenlik Bakanı Noem’in Çantası Restoranda Çalındı! Gizli Servis İçindeki Eşyalar İçin Harekete Geçti…
Dünya bu fotoğrafları konuşuyor! Vatikan, Papa Francis’in tabut içindeki görüntülerini paylaştı
Papa’nın ölümünün ardından kehanetler gündemde: 112 şifreli ifadede ‘yedi tepeli şehir’ detayı…