Azerbaycan'dan gelen ekip, 51 kişiyi enkaz altından sağ çıkarmayı başardı

Azerbaycandan gelen ekip, 51 kişiyi enkaz altından sağ çıkarmayı başardı
expand
KAYNAKİHA

Azerbaycan’dan gelen arama kurtarma ekipleri Kahramanmaraş’ta ara vermeden devam ettiği çalışmalarında 51 kişiyi sağ olarak çıkarmayı başarırken, 655 kişinin cansız bedenine ulaştı.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Azerbaycan Olağanüstü Haller Bakanlığına bağlı arama kurtarma ekiplerinin merkez üssü Kahramanmaraş olan, toplam 10 ili vuran 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından geldikleri enkaz alanındaki çalışmaları aralıksız devam ediyor. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Azerbaycanlı ekipler Kahramanmaraş'ta yürütülen arama-kurtarma çalışmaları sonucunda enkaz altında kalan 51 kişiyi sağ olarak çıkarmayı başardı. Ekip, 655 kişinin ise cansız bedenine ulaştı.

Azerbaycandan gelen ekip, 51 kişiyi enkaz altından sağ çıkarmayı başardı

Bakanlık’tan Azerbaycan ekiplerinin depremzedelerin enkazdan kurtarılması için çalışmalarının aralıksız olarak sürdürdüğü aktarıldı. Bakanlıktan yapılan bir diğer açıklamada, Azerbaycan'ın depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş'ta kurduğu 2 sahra hastanesinde şuana kadar 215 kişinin tedavi edildiği belirtildi.

760 KİŞİLİK EKİP 

Deprem bölgesindeki arama kurtarma çalışmalarında sağlık personeli de dahil olmak üzere Azerbaycan Olağanüstü Haller Bakanlığı’na bağlı 760 Azerbaycanlı personel görev alıyor.

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow