"Bana başkan değil, yoldaş deyin"

Bana başkan değil, yoldaş deyin
expand

Bolivya’da ilk yerli kökenli devlet başkanı olan Evo Morales halkına seslenerek, “bana sayın başkan demeyin, olsa olsa yoldaş başkan ya da kardeş başkan diye hitap edin” dedi.

Kendini hala sendika yöneticisi olarak hissettiğini belirten Evo Morales, sabah saat 05.00’ten gece yarılarına kadar çalıştığını söyledi.

Bir aydan beri devlet başkanlığı koltuğunda oturduğunu dile getiren Morales, bu süre içinde 300’den fazla görüşme yaptığını belirtti.


Kızılderili Morales, Venezuela, Şili ve Brezilya’nın sosyalist devlet başkanları gibi halkın menfaatleri için çalıştığını vurguladı.


Evo Morales, Bolivya'da 18 aralık 2005'te gerçekleştirilen seçimlerde oyların yüzde 51’ini alarak, 8.6 milyonluk nüfusunun yüzde altmışı yerli olan Bolivya’nın, tarihteki ilk yerli başkanı oldu.


Morales devlet başkanı seçildikten sonra ABD Başkanı Bush tarafından da tebrik edilmişti.

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow