Barış için Akademisyenler İnisiyatifi'ne Almanya'dan ödül

Almanya'dan Barış için Akademisyenler İnisiyatifi'ne ödül verildi.1988 yılından bu tarafa barışa yönelik çalışmalar yürüten kişi ve kurumlara verilen Aachen Barış Ödülü'ne, bu yıl Türkiye'den Barış için Akademisyenler İnisiyatifi ile Almanya'dan Offener Heide girişimi layık görüldü.
Offener Heide girişimi, Almanya'nın Magdeburg kentinde bulunan NATO ve Alman ordusunun tatbikat merkezine karşı yıllardır yürüttüğü protestolarla biliniyor.
Aachen Barış Ödülü Komitesi tarafından yapılan açıklamada, Barış için Akademisyenler İnisiyatifi'nin ödüle layık görülmesiyle hem akademisyenlerin hem de Türk toplumunu bölme politikalarına karşı çıkanların desteklenmek istendiği vurgulandı.
Barış için Akademisyenler İnisiyatifi, Türkiye'nin Güneydoğusunda yürütülen askeri operasyonları “Bu suça ortak olmayacağızö diyerek yayınladıkları bir bildiriyle eleştirmiş ve durdurulması çağrısında bulunmuştu.
Aachen Barış Ödülü 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde sahiplerine verilecek. Ödülle birlikte sembolik olarak 1000 Euro'luk para ödülü de ödül sahiplerine takdim edilecek. Ödül, 1988 yılından bu tarafa 50'ye yakın klise, politikacılar, sendikacılar ve toplumsal gruplar ile 350 dolayında kişinin katkılarıyla veriliyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
İran’da Mossad ajanı avı! Vatandaşlara ‘ihbar’ çağrısı: Gece güneş gözlüğü takanlar, kapalı perdeler…
ABD donanmasının göz bebeği: USS Nimitz! Orta Doğu yolundaki yüzen nükleer gücün özellikleri neler?
İran: Önümüzdeki saatlerde Israil'e saldırılar yoğunlaşacak
İran-İsrail geriliminde Moskova'dan yeni öneri: "İran'ın uranyumu Rusya’ya taşınabilir"
G7'den neden erken ayrıldı? Trump, "Macron reklam peşinde" diyerek yalanladı: Sebebi çok daha büyük bir şey!