Batı Şeria'da 350 yasa dışı konuta onay

İsrail hükümetinin, işgal altındaki Batı Şeria'nın güneyindeki Netiv Ha'avot Yahudi yerleşim birimine ek 350 yeni konutun inşa edilmesini onayladığı bildirildi.
İsrail'in Yediot Ahronot gazetesinin haberine göre, bakanlar kurulunun bugünkü toplantısında konuşan İsrail hükümeti, işgal altındaki Batı Şeria'nın Beytullahim kentinin güneyindeki Gush Etzion Yahudi yerleşim biriminin bir parçası sayılan Netiv Ha'avot mahallesine 350 yeni konutun inşa edilmesini onayladı.
Haberde Netanyahu'nun, "Netiv Ha'avotlular çok uzun zamandır bekliyorlardı." sözlerine yer verildi.
Hükümetin ayrıca, daha önce İsrail Yüksek Adalet Mahkemesi tarafından Filistinlilerin özel mülkü üzerine inşa edildiği gerekçesiyle evlerinden çıkarılmasına karar verilen 15 Yahudi aile için de geçici konut inşa edilmesini onayladığı kaydedildi.
İsrail'in kanal 7 televizyonunun haberinde ise Netanyahu'nun, işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyindeki Nablus kenti yakınlarındaki Har Brakha Yahudi yerleşim birimine 800 yeni konutun inşa edilmesi için fizibilite çalışmalarına başlama talimatı verdiği bildirildi.
İsrail ile Filistin arasındaki barış görüşmeleri, İsrail'in, "1967 sınırlarını, zorunlu göçe maruz bırakılan Filistinlilerin geri dönüş hakkını ve Yahudi yerleşim birimleri inşasına son vermeyi kabul etmemesi" nedeniyle Nisan 2014'te durmuştu.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
İSRAİL’DE ORMAN YANGINI: İsrail orman yangınında son durum ne, söndürüldü mü?
ABD ve Ukrayna arasında imzalar atıldı: Kritik anlaşma hakkında neler biliniyor?
Trump, Musk'ın yönetimde istediği kadar kalabileceğini söyledi
İsrail yanıyor! "Ülke tarihinin en büyük yangını"
Almanya’da ‘casus’ şoku! Hedefte Alman savunma şirketi mi vardı?