BBC belgeseli Sofya'yı karıştırdı

İngiliz BBC televizyonunun Bulgaristan'daki bebek ticaretiyle ilgili belgeseli ülkeyi karıştırdı. Belgesel, Bulgaristan'ın Varna kentinde bazı kişilerin "satın aldıkları" bebekleri İngiltere'de 60 bin euroya sattığını ortaya çıkardı.
Bulgaristan İçişleri Bakanlığı, bu skandalın yayınlanması üzerine BBC'den resmi bilgi aldı.
BBC'den alınan verilere dayanılarak, bebek ticareti yapan bazı kişilerin kimliği belirlendi ve belgeselde adı geçen, daha önce Almanya'da insan kaçakçılığı yapmak ve sahte kimlik kullanmak suçundan 18 ay hapis yatan 47 yaşındaki Hasan Recep Hasan adlı kişi gözaltına alındı.
Belgeselde görüntülenen bebek tacirlerinin sürekli kimlik değiştirdiği ve gözaltına alınan zanlının eskiden "Hari Aleksiev Hristov" adını kullandığı ifade edildi.
Hasan, müşteri gibi davranan BBC ekibiyle yaptığı görüşmelerde, her birini 60 bin eurodan satmaya çalıştığı iki bebeğin fotoğraflarını gösteriyor.
Varna otogarı yakınlarında bar işleten Hasan, daha önce Almanya ve Norveç'e Bulgar bebekleri sattığını ifade etti.
İçişleri Bakanlığı, gözaltına alınan Hasan'ın faaliyetleri ve olası suç ortaklarıyla ilgili çok yönlü soruşturma açıldığını duyurdu.
Bu haberin fotoğrafı BBC internet sitesinden alınmıştır.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Trump'ın adımı sonrası akıllardaki soru: ABD, İran’ı vuracak mı? Abdulkadir Selvi yazdı
"İran’da rejim değişikliği" söylemleri... İddia: Trump ikna olmadı ama 'ani hamle' seçeneği masada
İran’da Mossad ajanı avı! Vatandaşlara ‘ihbar’ çağrısı: Gece güneş gözlüğü takanlar, kapalı perdeler…
ABD donanmasının göz bebeği: USS Nimitz! Orta Doğu yolundaki yüzen nükleer gücün özellikleri neler?
İran: Önümüzdeki saatlerde Israil'e saldırılar yoğunlaşacak