Beyninden canlı solucan çıkarıldı

Beyninden canlı solucan çıkarıldı

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde yaşayan Luiz Ortiz adlı bir erkeğin beynindeki canlı şerit solucanı larvası (tenya) acil ameliyatla alındı.

Haberin Devamı
Haberin Devamı

BBC Türkçe'de yayınlanan habere göre, Luis Ortiz çok şiddetli baş ağrısı şikayeti ile bir hastaneye gitmişti. Beyin cerrahı Soren Singel, hastanın beynini taradığında bir şerit solucanı larvasını fark etti.

Şerit solucanı larvası, kan dolaşımını durduran bir kistin içinde büyümüştü ve beynin geri kalanına doğru ilerliyordu. Doktorlara göre hastanın sadece yarım saatlik ömrü kalmıştı.

Ortiz, ''Orada öylece kaldım ve sonra kusmaya başladım. Doktor solucanı çekip aldı ve vücudunun hala oynadığını söyledi. Bu hiç iyi değildi'' dedi. 

Haberlerimizi Google'da takip edin

En güncel haberlere ve son dakika gelişmelerine Google üzerinden anında ulaşmak için bizi favorilerinize ekleyin.

Google’da tercih edilen kaynak olarak ekleyin

Beyindeki larva kistleri, bağırsağında domuz solucanı bulunan kişilerin dışkısındaki mikroskobik boyutlardaki yumurtaların yutulmasıyla oluşuyor. Yumurtalar vücudunun içine girdikten çatlıyor ve çıkan kurtlar beyne kadar ulaşabiliyor.

Amerikan Bulaşıcı Hastalık Denetleme ve Önleme Merkezi yılda yaklaşık bin kişinin beyindeki larvanın alınması için hastaneye yattığını açıklıyor. Ortiz Ağustos’daki ameliyatın ardından hala iyileşme aşamasında. Bu sonbaharda Sacremonto Sate Üniversitesi’ndeki son yılına başlaması gereken Ortiz, yakında okula dönmeyi umuyor.

Haberin Devamı
Haberin Devamı

Ortiz CBC San Fransico’ya yaptığı açıklamada, ''Şu anda hayatta olduğum için mutluyum. Eğer biraz daha geç kalsaydım, burada olamazdım'' dedi.

Sıradaki Haber
Sıradaki Haber