hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bir Amerikan klasiği mi? ABD desteğini vermiyor, Ukrayna cephede kaybediyor

    KAYNAKCnnturk.com

    Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD), Senato’dan geçen Ukrayna’ya yardım paketi Kongre’nin diğer kanadı olan Temsilciler Meclisi’nde engellendi. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Savunma Bakanları Toplantısı’nın sonunda yaptığı açıklamada ABD’nin Ukrayna’ya yönelik yeni askeri yardım paketinin oylamadan geçmemesinin, savaş alanında şimdiden etki yarattığı konusunda uyardı. Detayları ve süreci CNN TÜRK Washington Temsilcisi Yunus Paksoy anlattı…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CNN TÜRK Washington Temsilcisi Yunus Paksoy ABD’nin Ukrayna’ya yardım paketine ilişkin yaşananları ve süreci, şu açıklamalarla aktardı:

    "Aslında bu ek bütçe talebi, Ukrayna, İsrail, Tayvan, ve İndo-Pasifik bölgesi için yaklaşık 105 milyar dolardı. Başkan Biden bunu Kongre’den talep ettiğinde takvimler Ekim 2023’ü gösteriyordu. Şu an Şubat’ın ortasını da geçtik, hâlâ bu paket bir şekilde geçmiş değil. Biden yönetimi çok istiyor, hatta bu konuda eli de çok yükselttiler. Birçok şeyden bahsettiler. ‘Eğer bu paket geçmezse, Ukrayna mağlup olacak Rusya kazanacak, günün sonunda Amerikan askerlerinin kanı dökülebilir’ gibi. Buraya kadar yükseltmişlerdi konuyu, yani Amerikan askerlerine bağlamışlardı. Ancak hiçbir şekilde Temsilciler Meclisi kanadını, -- ki burayı da Cumhuriyetçiler kontrol ediyor ondan dolayı bütün bu kavga-- bir türlü ikna edemediler. Şunu hatırlayalım; ocak ayının sonunda Teksas’ta bir sınır krizi çıkınca, bu sefer sınır güvenliği tarafını bu 105 milyar dolarlık paketi güncelleyelim dediler. Senato’da anlaştı iki parti, ancak Temsilciler Meclisi yine istemedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Böyle olunca sınır paketini içinden çıkaralım, biz 95 milyar dolarlık yardım paketi geçirelim dediler. Onu da geçirdiler, Temsilciler Meclisi bu sefer de 'hayır' dedi. Hiçbir şekilde hiçbir öneriye evet demiyorlar. Biden da bu konuda ciddi anlamda öfkeli. Daha dün akşam yeni bir tweet attı. Sürekli aynı şeyleri söylüyor. 'Ukrayna'ya şu an yardım etmeyi başaramazsak tarih bizi hatırlayacak, tarih hepimizi izliyor, Amerika bu konuda başarısız olamaz' gibi söylemlerine devam ediyor. Bu hafta da biz çok büyük ulusal güvenlik tehdidinden konuştuk 2 gündür. O kadar el yükseltti ki Beyaz Saray. Temsilciler Meclisi bir milim bile hareket etmiyor. Bu da Biden yönetimini ciddi anlamda öfkelendiriyor."

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow