hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Blinken: "ABD ateşkes konusunda umutlu"

    KAYNAKCNN TÜRK

    ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da Dünya Ekonomik Forumu'nda konuştu. Blinken, ABD diplomasisinin İsrail-Hamas çatışmasının yayılmasını engellediğini savundu. "Ateşkes için Hamas'a cömert bir öneri verdik" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “Çatışmanın yayılmasına ya da yükselmesine çok yaklaşmıştık ve bence odaklı, belirleyici çabalar sayesinde bundan kurtulmayı başardık.” ABD'nin çabaları sayesinde çatışmanın yayılmasının durdurulduğunu savundu. Yakın bir zamanda ateşkes sağlanacağına dair "umutlu" olduğunu söyledi. “Şu anda, Hamas'ın önünde İsrail'in olağanüstü cömert bir önerisi var. Şu anda Gazze halkı ile ateşkes arasında duran tek şey Hamas'tır.”

    Blinken: ABD ateşkes konusunda umutlu

    ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da yapılan Dünya Ekonomik Forumu'nda konuştu. Blinken, ateşkes için "top artık Hamas'ta" mesajı verdi. “Karar vermeleri gerekiyor ve hızlı karar vermeleri gerekiyor. Biz de buna bakıyoruz. Doğru kararı vereceklerini ve dinamikte köklü bir değişiklik yapabileceğimizi umuyorum.”

    ABD'nin, İsrail'in Refah saldırısına karşı çıkmasının sebebini açıkladı. “Sivillerin zarar görmemesini sağlayacak bir planın yokluğunda, Refah'ta bir orduyu, büyük bir askeri operasyonu destekleyemeyeceğimizi açıkça söyledik ve sivillerin etkili bir şekilde korunabileceğine dair bize güven veren bir plan görmedik.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow