BM Genel Kurulu'nda protesto: İran Cumhurbaşkanı konuşurken salonda bu posterle yürüdü!

Birleşmiş Milletler (BM) kürsüsünde İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi konuşmasını yaparken, İsrailli diplomat Mahsa Amini posteriyle salonda eylem yaptı.
İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’ndaki konuşmasına İsrailli diplomatın Mahsa Amini protestosu damga vurdu.
Reisi’nin konuşmasına başlamasından kısa bir süre sonra İsrail’in BM Temsilcisi Gilad Erdan, Tahran’da ahlak polisi tarafından gözaltına alındıktan sonra ölen 22 yaşındaki Mahsa Amini’nin posteriyle ayağa kalktı ve salonda yürüdü.
Posterde Amini’nin resminin yanında “İranlı kadınlar özgürlüğü hak ediyor. Şimdi!” yazısı yer aldı.
Erdan, posterle salonda dolaştığı görüntüleri X sosyal medya platformundan paylaştı.
Paylaşımında, yüzlerce İranlının BM Genel Merkezi dışında gösteri yaparak uluslararası toplumdan yardım istediğini kaydeden Erdan, "gerçek için mücadeleden vazgeçmeyeceğini ve BM'nin ahlaki çarpıklıklarını ortaya sermeyi sürdüreceğini" ifade etti.
Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde, Erdan'ın BM yetkilileri tarafından salondan çıkartıldığı görüldü.
Mahsa Amini'nin 13 Eylül'de ahlak polisi tarafından gözaltına alındıktan 3 gün sonra hayatını kaybetmesi, İran’da geniş çaplı protestoları başlatmıştı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Almanya’da Friedrich Merz’e şok! 328 sandalyeli koalisyondan 310 oy çıktı: İlk turda başbakan seçilemedi…
Venüs’e Ulaşamadı, Dünya’ya Düşecek! ‘Kosmos 482’ Kontrolsüz Şekilde Yaklaşıyor… Tahminler Belli Oldu: Türkiye de Risk Altında!
Parti için katliam yapıyorlar! İsrail askerlerinden aşağılık eylem
Altın Nasıl Oluşur? Bilim İnsanları Yeni İpucu Buldu: Tüm Gözler Bu Patlamada! Bir Çay Kaşığı 1 Milyar Tona Eşit…
Almanya'da yeni kabine belli oldu... İsimler netleşti: 8'i kadın 17 bakan!