BM Genel Sekreteri Ban'dan Akıncı'ya mektup

BM Genel Sekreteri Ban, KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı'ya mektup göndererek, Kıbrıs sorununun çözümü yönünde ortaya koyduğu çaba, iş birliği ve kişisel katkılarından dolayı teşekkür ettiL
Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'ya Kıbrıs sorununun çözümü yönünde ortaya koyduğu çaba, iş birliği ve kişisel katkılarından dolayı teşekkür etti. KKTC Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un Cumhurbaşkanı Akıncı'ya mektup gönderdiği belirtildi.
"Çözüme çok yaklaşıldı"
Ban, gönderdiği mektupta Akıncı'ya Kıbrıs sorununun çözümü yönünde ortaya koyduğu çaba, iş birliği ve kişisel katkılarından dolayı teşekkür etti. Mektubunda, Kıbrıs sorununun çözümünün mümkün olduğunu ifade eden Genel Sekreter Ban, böyle bir gelişmenin tüm ada halklarına barış ve refahgetireceğini, uzun süredir devam eden sorunun çözümüne oldukça yaklaşıldığını kaydetti.
Akıncı yanıt verdi
Cumhurbaşkanı Akıncı da Genel Sekreter Ban'a verdiği cevapta, müzakerelerin geldiği kritik aşamada Ban'ın katkılarından ötürü memnuniyet duyduğunu dile getirerek, bu tarihi fırsatın kaçırılmaması için çalışmaya devamedeceğini vurguladı. Cumhurbaşkanı Akıncı, 10 yıllık görev süresini tamamlayan BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun’a bundan sonraki yaşamında sağlık ve başarı dileklerinde bulundu.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Vatikan'da papa seçimi başlıyor: En güçlü aday kim?
Pakistan sokaklarda, Hindistan tatbikatta: "Ateşle oynuyor"
Keşmir sorunu nedir? Hindistan ve Pakistan arasındaki en gerilimli fay hattı: 5 soru 5 yanıt...
Sindoor Operasyonu: Hindistan neden bu ismi seçti? İşte sebebi...
"Bu savaş Hindistan-Pakistan savaşı değil! Örtülü ABD-Çin savaşı"