BM Genel Sekreteri Guterres: Gazetecilere yönelik suçlar cezasız kalmasın

BM Genel Sekreteri Guterres, son 10 yılda 900'den fazla gazetecinin öldürüldüğünü belirterek, gazetecilere yönelik saldırıların ve suçların cezasız kalmaması çağrısı yaptı.
Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, son 10 yılda 900'den fazla gazetecinin öldürüldüğü, binlerce gazetecinin ise rutin olarak cinsel taciz, yıldırma, gözaltı ve kötü muamele ile karşı karşıya kaldığını belirtti.
Gutterres, "Gazetecilere Yönelik Suçların Cezasız Kalmasının Önlenmesi Uluslararası Günü"nde yaptığı açıklamada, gazetecilerin maruz kaldığı saldırılara dikkati çekti.
10 yılda 900'den fazla gazeteci öldürüldü
Birkaç hafta önce Malta'da bir gazetecinin arabasına bomba yerleştirilmesi sonucu hayatını kaybettiğini ve Irak'ta bir gazetecinin öldürüldüğünü hatırlatan Guterres, "Son 10 yılda 900'den fazla gazeteci ve medya çalışanı öldürüldü. Binlerce gazeteci ise rutin olarak cinsel taciz, yıldırma, gözaltı ve kötü muamele ile karşı karşıya kaldı." dedi.
Gazeteciler hedef alınırsa, toplumların bedel ödeyeceğini dile getiren Guterres, gazetecilere yönelik saldırıları kınadı ve suçluların cezasız kalmaması çağrısında bulundu.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Pakistan sokaklarda, Hindistan tatbikatta: "Ateşle oynuyor"
Keşmir sorunu nedir? Hindistan ve Pakistan arasındaki en gerilimli fay hattı: 5 soru 5 yanıt...
Sindoor Operasyonu: Hindistan neden bu ismi seçti? İşte sebebi...
"Bu savaş Hindistan-Pakistan savaşı değil! Örtülü ABD-Çin savaşı"
Hindistan ve Pakistan askeri güç karşılaştırması: Kim daha güçlü?