hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    BM'den İsrail'e Refah uyarısı

    KAYNAKCNN TÜRK

    BM, İsrail'in Refah'a yönelik kara saldırısının bölgede yıkıcı sonuçlara yol açabileceği konusunda uyarıyor. BM Sözcüsü, "geniş çaplı bir saldırı sonucunda düşmanlıkların artması, orada yaşayan sivilleri ve yerinden edilmiş insanları kırılma noktalarının ötesine itecektir." dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “İnsani İşler Koordinasyon Ofisi, Refah'taki bir kara saldırısının potansiyel olarak yıkıcı sonuçları konusunda uyarıda bulunmaya devam ediyor. Doğu Refah'a yönelik tahliye emirleri sivillerin acılarını daha da kötüleştirecek. Zaten aşırı kalabalık olan, güvenlik ve temel insani hizmetlerden yoksun olan El Masri'ye taşınmaları talimatı veriliyor. Bu ölçekte bir toplu tahliyenin güvenli bir şekilde gerçekleştirilmesi imkansızdır. Refah'a yapılacak geniş çaplı bir saldırı sonucunda düşmanlıkların artması, orada yaşayan sakinleri ve yerinden edilmiş insanları kırılma noktalarının ötesine itecektir.”

    İsrail, Refah işgaline başladı, Birleşmiş Milletler'den insani durum uyarısı geldi.

    BMden İsraile Refah uyarısı

    BM Genel Sekreteri Guterres'in Sözcüsü Stephen Dujarric, Refah'taki çocuklara dikkat çekti. “BM Çocuklara Yardım Fonu ise Refah'ta barınan bir milyondan fazla kişinin yarısını çocukların oluşturduğunu söylüyor. Kurum, çocukların gidecekleri güvenli bir yer olmadığını söyleyerek çocukların zorla yer değiştirmemesi çağrısında bulundu. UNICEF, potansiyel tahliye koridorlarının muhtemelen mayınlarla dolu olduğunu veya patlamamış mühimmatla dolu olduğunu ve daha önce de söylediğimiz gibi yer değiştirme alanlarındaki barınma hizmetlerinin sınırlı olduğunu söyledi.”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BMden İsraile Refah uyarısı

    BM Filistinlilere Yardım Ajansı da Refah'taki siviller arasında panik yaşandığını açıkladı. “Gidecek hiçbir yer yok. Kimsenin nereye gideceğine dair net bir yolu yok, nereye gidileceğine dair bir tavsiye yok, gidilecek bir güvenli yol yok. Yani, her durumda, her ailede artık çok fazla panik ve çok fazla kaos var çünkü tahliye emirlerinin Refah'ın orta doğusundaki küçük bir alanla sınırlı olduğunu duysak da insanların gitmeye başladığını hayal edebilirsiniz. Hareket etmek için panik yayılacak. Zaten insanlar sığınakları yıkıp gitmeye başladı.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow