Boko Haram'ın saldırdığı okuldaki öğrencilerden haber alınamıyor

Batı Afrika ülkelerinden Nijerya'da, Boko Haram örgütü tarafından bir okula düzenlenen saldırı sonrası 94 kız öğrencinin kayıp olduğu iddia edildi.
Yerel basında çıkan haberlere göre, ülkenin kuzeyinde bulunan Yobe eyaletinde örgüt üyeleri tarafından bir okula düzenlenen saldırının ardından 94 kız öğrenciden haber alınamıyor.
Son dakika... Erdoğan'dan Afrin açıklaması: Geri dönmek durumunda kaldılar
Yapılan yoklamada 704 öğrenciden 610'unun okulda olduğunun tespit edildiği ve kayıp öğrencilerin bulunması için çalışma başlatıldığı kaydedildi.
Yobe Eyaleti Eğitim Bakanlığından bir heyetin de arama çalışmaları için bölgeye gönderildiği belirtildi.
Son dakika... Bahçelievler'de hareketli dakikalar
Boko Haram örgütü üyeleri tarafından dün akşam eyaletin Dapchi bölgesinde bulunan bir kız okuluna baskın düzenlenmişti.
Nijerya'da 2000'li yılların başından bu yana varlık gösteren Boko Haram örgütü, liderleri Muhammed Yusuf'un gözaltındayken ölmesinin ardından 2009'da kitlesel şiddet eylemleri düzenlemeye başlamıştı. Terör örgütünün saldırıları ve çatışmalar nedeniyle yüz binlerce kişi göç etmek zorunda kalmıştı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
İran'ın nükleer tesislerindeki hasar ne boyutta? Uydu görüntüleri ortaya çıktı…
Mossad'ın İran’daki gizli 'dron üsleri'... Valizlerle taşımışlar!
İran’ın Misillemesine İsrail’den Tehdit! "Bedelini Tahran Sakinleri Yakında Ödeyecek"
İran tek tek açıkladı: İşte İsrail'i vuran füzelerin menzil ve hızları
İran-İsrail Savaşı: Putin ve Şi Devreye Girer mi?