Büyükelçilik sekreteri ortadan kayboldu

Meksika’nın başkenti Meksiko’daki Türk Büyükelçiliği’nden çalışan 29 yaşındaki Nurbanu Şentürk şüpheli bir şekilde ortadan kayboldu.
Türkiye’nin Meksiko Büyükelçisi Tahsin Timur Söylemez’in ikinci sekreteri Nurbanu Şentürk’e 2 Temmuz’dan beri ulaşılamıyor. Şentürk’e 16 Temmuz’a kadar e-posta yoluyla iletişim sağlandığı, Türk sekreterin bu tarihe kadar sağlık sorunlarını gerekçe göstererek işe gitmediği aktarıldı. Meksika basınına göre, büyükelçilik çalışanları 17 Temmuz’da şüphelenerek Şentürk’e tekrardan ulaşmaya çalıştı, ancak buna karşılık alamadı.
Polis her yerde arıyor
23 Temmuz’da kadından alınan ‘içi boş’ e-posta’nın ardından büyükelçilik çalışanları olayı polise bildirdi. Meksiko Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, kadının mesajlaşma uygulaması Whatsapp üzerinden annesi ile iletişim halinde olduğu ifade edilirken, iletişimin hangi tarihler arasında gerçekleştiği belirtilmedi. Hürriyet’e bilgi veren Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, Meksika Büyükelçiliği’nde görevli bir ikinci kâtibin, bir süredir işe gelmediğini ve nerede olduğunun bilinmediğini söyledi. Yetkili, “Bu süre içinde kendisi ile gerek Meksika Büyükelçiliğimizin gerek Bakanlığımızın temas çabaları sürmüştür. Bahsekonu memurumuzun ailesi ile teması olmuştur. Adı geçenin kişisel güvenliği açısından Meksika resmî makamlarına durum hakkında bilgi verilmiştir. Gelişmelerden ailesi düzenli şekilde bilgilendirilmektedir” bilgisini verdi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Facianın ardından! Dünya korku içinde izledi
HİNDİSTAN UÇAK KAZASI: Hindistan'da Düşen Uçak Hangi Firmaya Ait? Hindistan Yolcu Uçağında Kaç Kişi Vardı? Ölü Yaralı Sayısı Kaç? Hindistan Uçak Kazasında Yolcuların Uyrukları Belli Oldu!
ABD'den Irak kararı kafaları karıştırdı! İsrail İran'a saldırıya mı hazırlanıyor?
Madleen'deki Fransız aktivist: İsrailli yetkililer, belgeleri imzalamayı reddedenleri tehdit etti
Musk "pişmanım" dedi, Trump affedecek mi? Yanıt verdi...