Cenevre'deki Suriye görüşmelerinde ilerleme yok

Cenevredeki Suriye görüşmelerinde ilerleme yok
expand

Suriye barış görüşmelerinin ikinci turunda Birleşmiş Milletler (BM) ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi El-Ahdar el-İbrahimi'nin bugün Suriyeli heyetlerle görüşme yapmayacağı bildirildi. Toplantı yapılmaması görüşmelerde ilerleme olmadığının işareti olarak değerlendiriliyor.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

BM Cenevre Ofisi yetkililerinden edinilen bilgiye göre, İbrahimi bugün taraflarla resmi olarak bir araya gelmeyecek. Cenevre'de bugün toplantı yapılmaması, görüşmelerde ilerleme kaydedilemediğinin işareti olarak değerlendiriliyor.

İbrahimi, Rusya Dışişleri Bakanı Yardımcısı Gennady Gatilov ve ABD Dışişleri Bakanı Yardımcısı Wendy Sherman ile öğleden sonra üçlü görüşme yapacak.

Daha önce cuma günü yapılması planlanan üçlü görüşme, perşembe gününe alınmıştı. Özellikle Rus yetkililerin, görüşmelerde ilerleme kaydedilmesi için Suriye rejim heyetine baskı uygulaması bekleniyor.

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow