CIA açıkladı! Kovid-19 bir laboratuvar sızıntısından mı kaynaklandı?

ABD Merkezi Haber Alma Teşkilatı (CIA), Kovid-19 virüsünün ''büyük ihtimalle bir laboratuvar sızıntısından kaynaklandığı'' sonucuna vardığını açıkladı.
CIA'den yapılan açıklamada, dünya çapında 7 milyon, ABD'de ise 1,2 milyon insanın ölümüne sebep olan Kovid-19 virüsünün "muhtemel kaynağının" Çin'in Wuhan kentindeki bir laboratuvar kazası olduğu belirtildi.
"ARAŞTIRMA KAYNAKLI OLMA İHTİMALİ DAHA YÜKSEK"
Açıklamada, Kovid-19 salgınının kaynağının doğal sebeplere nazaran, "araştırma kaynaklı olma ihtimalinin daha yüksek olduğu" değerlendirmesinde bulunuldu.
Ayrıca açıklamada, varılan bu sonucun hala "düşük bir ihtimal" olduğu, bu değerlendirmeyi değiştirebilecek "herhangi bir mevcut güvenilir yeni istihbarat raporunun veya açık kaynaklı bilginin" değerlendirmeye devam edileceği vurgulandı.
CIA, daha önce de virüsün bir hayvandan mı insana geçtiğini yoksa bir laboratuvar kazasından mı kaynaklandığı konusunda yeterli bilgiye sahip olmadıkları bilgisini paylaşmıştı.
ABD Senatosu tarafından hafta başında onaylanan yeni CIA Direktörü John Ratcliffe, uzun zamandır Kovid-19 salgınıyla ilgili olarak laboratuvar sızıntısı teorisinin en makul açıklama olduğu görüşünü dile getiriyordu.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
İtalya'nın Penne kasabası 1 euroya ev satıyor! Tek bir şart var...
Hangi konularda anlaştılar? Dünyanın merak ettiği 2,5 saat
ABD'DEKİ ÖZGÜRLÜK ANITI'NIN BİLİNMEYENLERİ! Fransa şimdi geri istiyor! Taçtaki 7 sivri ucun bir anlamı var...
Sırbistan karıştı! Akustik silah mı kullanıldı? 'Korkunç bir sesti'
SON DAKİKA HABERİ... Gazze'de İsrail terörü: BUNUN ADI SOYKIRIM!