hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çin Devlet Başkanı'ndan Putin’e tebrik mesajı

    Çin Devlet Başkanından Putin’e tebrik mesajı
    expand
    KAYNAKİHA

    Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Rusya’da dün sona eren seçimlerin resmi olmayan sonuçlarına göre yeniden devlet başkanı seçilen Vladimir Putin’e tebrik mesajı gönderdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rusya’da dün sona eren seçimlerin ardından açıklanan ilk sonuçlara göre yeniden devlet başkanı seçilen Vladimir Putin’e Çin’den tebrik geldi. Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Putin’i seçimlerdeki zaferinden dolayı kutlarken, Çin’in ortaklıklarını geliştirmek için Rusya ile yakın iletişimi sürdüreceğini belirtti. Putin’in yeniden seçilmesinin Rus halkının desteğinin tam göstergesi olduğunu vurgulayan Çin lideri, “Sizin liderliğiniz altında Rusya’nın ulusal kalkınma ve inşa alanında kesinlikle daha büyük başarılar elde edeceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı. Çin’in Rusya ile ilişkilerinin gelişmesine büyük önem verdiğini belirten Cinping, “Çin-Rusya kapsamlı stratejik ortaklığının sürekli, sağlıklı, istikrarlı ve derinlemesine gelişimini sağlamak için Rusya ile yakın iletişimi sürdürmeye hazırız” dedi.

    Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lin Jian ise bu yıl Çin ve Rusya arasındaki diplomatik ilişkilerin kurulmasının 75’inci yıldönümü olduğunu belirterek, iki devlet başkanının yakın temaslarını sürdürmeye devam edeceğini söyledi.

    Rusya Merkez Seçim Komisyonu tarafından yapılan açıklamada, katılım oranının yüzde 74,22 olduğu seçimlerin ilk sonuçlarına göre Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in oyların yüzde 87,30’unu alarak 5’inci kez Rusya’nın devlet başkanı seçildiği bildirilmişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow