hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çin'de günlük Covid-19 vaka sayısı ilk kez 40 bini geçti

    Çinde günlük Covid-19 vaka sayısı ilk kez 40 bini geçti
    expand
    KAYNAKİHA

    Çin'de son 24 saatte tespit edilen 40 bin 347 yeni Covid-19 vakası ile ülkede ilk kez günlük vaka sayısı 40 bin sınırını aşarak rekor kırdı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çin, hızla yayılan Covid-19 salgını ile mücadele etmeye çalışıyor. Çin Ulusal Sağlık Komisyonu tarafından açıklanan son 24 saatte ait Covid-19 verilerine göre, Çin anakarasında 3 bin 822 semptomatik ve 36 bin 525 asemptomatik olmak üzere toplam 40 bin 347 yeni vaka tespit edildi. Son verilerle birlikte, ülkede ilk kez vaka sayısında 40 bin sınırı aşıldı.

    PEKİN'DE VAKA SAYILARI ARTIYOR

    Omicron’un BF.7 mutasyonunun hızla yayılmaya devam ettiği başkent Pekin'de 3 bin 848 yeni Covid-19 vakası kaydedildi. Çin'in güneybatısındaki 32 milyon nüfuslu Chongqing'de ve ülkenin güneyindeki 19 milyon nüfusa sahip Guangzhou'da da salgını kontrol altına almak için önlemler alınıyor. Chongqing'de son 24 saatte 9 bin 685, Guangzhou’da 7 bin 365 ve Şanghay'da da 144 yeni Covid-19 vakası kayıtlara geçti.

    Son 24 saatte Covid-19 bağlantılı ölümün yaşanmadığı ülkede, salgının başından beri 5 bin 233 kişi hayatını kaybetmişti.
    Karantinaya alınan apartmanda çıkan yangında 10 kişi ölmüştü.

    Çin’in Sincan Uygur Özerk Bölgesi’ne bağlı Urumçi kentindeki Tianshan semtinde karantinada olduğu belirtilen bir apartmanın 15. katında 24 Kasım’da çıkan yangında 10 kişi hayatını kaybetmişti. İtfaiye ekipleri yangını yaklaşık 3 saat sonra söndürülebilmişti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Urumçi'nin 4 milyon sakininin çoğu, 100 güne kadar evlerinden çıkmaları yasaklanan, ülkenin en uzun tecrit uygulamalarından bazılarının altında bulunuyor.

    ÇİN "SIFIR COVİD" ISRARINI SÜRDÜRÜYOR

    Dünyanın geri kalanının aksine Çin, salgınla 2020 yılının başından bu yana “Sıfır Covid” stratejisi adı altında hızlı temas takibi, sık aralıklarla test, uzun süreli karantina ve sokakların dezenfekte edilmesi gibi uygulamalara başvurarak mücadele ediyor. Sıfır Covid stratejisi nedeniyle uygulanan katı tedbirler, son dönemde ülkenin farklı kentlerinde protestolar gerçekleştirilmesine yol açtı. Ülkenin güneyindeki metropollerden Guangzhou’da 14 Kasım’da halk, sokaklara çıkarak karantinanın kaldırılması yönünde sloganlar atmıştı. Protestocular ile beyaz koruyucu tulumlu polis ve yetkililer arasında arbede yaşanmıştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow