hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CNN Refah'taki katliamı silah uzmanlarıyla analiz etti: '' ABD bombaları kullanıldı!'''

    KAYNAKCNN TÜRK

    İsrail'in Refah'ta yerlerinden edilmiş Filistinlilerin çadır kampına yaptığı saldırıda ABD silahı kullandığı ortaya çıktı. CNN International yaptığı analizde, silah uzmanları o saldırıda kullanılan bombanın küçük çaplı olduğunu söyledi. Ancak "Bu büyüklükte bile olsa herhangi bir mühimmatın nüfusun yoğun olduğu bir bölgede kullanılması her zaman risk doğuracaktır." hükmüne vardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsrail'in Refah'taki bir çadır kampında gerçekleştirdiği katliam'da ABD silahı kullandığı ortaya çıktı...

    CNN'in, kampın giriş tabelası ve yerdeki fayanslar dahil olmak üzere ayrıntıları eşleştirerek aynı sahneye konumlandırdığı sosyal medyada paylaşılan videoda, ABD yapımı GBU-39 küçük çaplı bombanın kuyruğu görülüyor. CNN için videoyu 4 silah uzmanı da inceledi.

    CNN Refahtaki katliamı silah uzmanlarıyla analiz etti:  ABD bombaları kullanıldı

    "ABD BOMBALARI KULLANILDI"

    Patlayıcı silah uzmanı Chris Cobb-Smith, Boeing tarafından üretilen GBU-39'un "Stratejik açıdan önemli nokta hedeflere saldırmak için tasarlanmış" ve düşük ikincil hasarla sonuçlanan yüksek hassasiyetli bir mühimmat olduğunu söyledi. Ancak aynı zamanda eski bir İngiliz ordusu Topçu Subayı olan Cobb-Smith, "Bu büyüklükte bile olsa herhangi bir mühimmatın nüfusun yoğun olduğu bir bölgede kullanılması her zaman risk oluşturacaktır" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Parçanın GBU-39'a ait olduğunu tespit eden eski ABD ordusu Kıdemli Patlayıcı Mühimmat İmha Ekibi Üyesi Trevor Ball da, “Mühimmatın savaş başlığı kısmı belirgindir ve yönlendirme ve kanat kısmı diğer mühimmatlara kıyasla son derece benzersizdir. Mühimmatın yönlendirme ve kanat bölümleri genellikle mühimmat patladıktan sonra bile geride kalan kalıntılardır. Kuyruk çalıştırma bölümünü gördüm ve anında bunun GBU-39 varyantlarından biri olduğunu anladım.” yorumunda bulundu.

    Mühimmat kalıntılarının seri numaraları da Kaliforniya merkezli GBU-39 parça üreticisininkilerle eşleşiyordu; bu da bombaların ABD'de yapıldığına dair daha fazla kanıta işaret ediyor.

    CNN'in mühimmat ile ilgili yaptığı analiz İsrail ordu sözcüsünün açıklamalarıyla tutarlı. İsrail ordu sözcüsü saldırıda 17 kilo patlayıcı içeren küçük savaş başlıklı iki mühimmat kullanıldığını söyledi ve bu bombaların "Jetlerin kullanabileceği en küçük mühimmat" olduğunu ekledi. Geleneksel GBU-39 savaş başlığının 17 kiloluk patlayıcı taşıma kapasitesi bulunuyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow