Cübbeyi çıkardı kamuflaj giydi

Ukrayna müftüsü Said İsmailov, cübbesini çıkararak kamuflaj giydi. İşgalin başladığı 24 Şubat’ta Bölgesel Savunma Kuvvetleri’ne katılan müftü İsmailov, başkent Kiev’de kent savunmasına destek veriyor.
Hürriyet'te yer alan habere göre; Etnik Tatar olan İsmailov, “Şu an hangi günde olduğumuzu bile bilmiyorum. İki haftayı aşkın süredir vahşi bir Savaş var ve hiç bitmeyecek gibi” diye konuştu. Silah arkadaşlarıyla çektirdiği fotoğrafları Facebook hesabından paylaşan İsmailov, ayrıca geçen hafta bir video mesaj paylaşarak tüm dünyadan Müslümanları Rusya’ya karşı koymaya çağırdı.
İSLAM UKRAYNA’NIN BİR PARÇASI
Camide, üzerinde cübbe ve sarıkla kaydettiği mesajında İsmailov, “Rusya bizi öldürmek, özgürlüğümüzü yok etmek istiyor. Tüm Müslümanları bize destek vermeye çağırıyorum. Ukrayna’da İslam’a saygı var. Müslümanlar Ukrayna’nın tam bir parçası. Bunun aksine Rusların kontrolündeki bölgelerde ikinci sınıf insan muamelesi görüyoruz” ifadelerini kullandı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Çözülmeyi Bekleyen Sır: Uzayın Derinliklerinde Gizemli Patlamalar! Bilim İnsanlarını Şaşırttı...
ABD'de serbest bırakılan Rümeysa Öztürk, Massachusetts eyaletine döndü: Komşuları evinin önünü çiçeklerle donattı...
Orta Doğu turu öncesi dikkat çeken iddialar: Trump Filistin’i mi tanıyacak?
Papa Leo'nun şifreleri: Kırmızı yelek mesaj mı?
SON DAKİKA... Gerilim had safhada! Hindistan 3 havalimanını vurdu: Pakistan füzelerle karşılık verdi