Daha önce de bebeğiyle birlikte IŞİD'e katılmış

Daha önce de bebeğiyle birlikte IŞİDe katılmış
expand

Ankara'da IŞİD'e katılacağı şüphesiyle durdurulan İngiltere vatandaşı kadının daha önce bebeğiyle birlikte Suriye'de savaş bölgesine giderek IŞİD'e katıldığı belirlendi.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Din değiştirerek Müslüman olan 21 yaşındaki Jamila Henry, ikiz kız kardeşinin pasaportuyla seyahat ederken Ankara'da otobüs garında gözaltına alınmıştı.

Türkiye'den İngiltere'ye geri gönderilen Henry, dün Luton Havaalanında terörist eylemde bulunmaya hazırlanmak şüphesiyle gözaltına alındı.

The Times gazetesi, kadının daha önce de Suriye'ye seyahat ettiğinin belirlendiğini ve geçtiğimiz yılın sonunda Suriye'den dönerken İngiltere'de durdurularak terörle mücadele birimleri tarafından sorguya çekildiğini haber verdi.

Aileye yakın bir kaynak, kadının Türk asıllı bir adamdan olan üç yaşında bir oğlu bulunduğunu ve daha önce Nisan ya da Mayıs ayında Suriye'ye gittiğinde çocuğunu da yanında götürdüğünü söyledi.

Henry'nin yedi ay boyunca ortadan kaybolduğunu söyleyen kaynak, şimdi Türk olan eski eşiyle Henry'nin çocuğun vesayetini almak için hukuk mücadelesi verdiklerini kaydetti.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Çocuğun şimdi İngiltere'de yaşayan babasının yanında olduğu belirtildi.

Üç oğlu birden IŞİD’e katıldı

İşte Abdullah Gül'ün yeni görevi

Mersin İdmanyurdu'lu genç futbolcu kansere yakalandı

Erdoğan'dan flaş izleme heyeti açıklaması

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow