DEAŞ Kerkük'de saldırdı

Irak'ın Kerkük kentinde bir petrol kuyusunun korumalarına yönelik silahlı saldırıda 2 polis memurunun öldüğü, bir polisin yaralandığı belirtildi.
Kerkük Polis Müdürlüğü Basın Sorumlusu Afrasyav Kamil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, batıda bulunan Hubbaza petrol alanında 43 numaralı petrol kuyusunun korumalarına saldırı düzenlendiğini belirtti.
Bunun, Irak hükümetine bağlı güvenlik güçlerinin, 16 Ekim 2017'de Kerkük'e girmesinden bu yana petrol sahalarında meydana gelen ilk saldırı olduğuna dikkati çeken Kamil, ''DEAŞ terör örgütü militanlarınca düzenlenen silahlı saldırıda iki polis öldü bir polis yaralandı. Bu saldırıların tekrarlanmaması için bölgenin daha iyi ve temkinli bir şekilde korunması gerekiyor.'' ifadesini kullandı.
Kerkük'ün güneyindeki dağlık ve kamışlık bölgelerde gizlenen DEAŞ militanlarının petrol alanları ve kuyularına yönelik saldırılarının artmasından endişe duyduklarını belirten Kamil, devletin en önemli gelir kaynağı olan petrolün çıkarıldığı alan ve kuyuların ciddi anlamda korunması gerektiğini aksi takdirde bu bölgelerin sürekli tehdit altında olacağını vurguladı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
İspanya'nın en ilginç sınırları: 6 ayda bir el değiştiren ada, tek kelime ile kaderi belirlenen kasaba...
ABD saldırıları sonrası İranlılar meydana indi: Savaşacağız, öleceğiz, teslim olmayacağız
SON DAKİKA ABD İRAN'I VURDU MU: Amerika İran'ı Vurdu Mu? ABD, İran-İsrail Savaşına Dahil Oldu Mu? Gözler Arakçi ve İran ABD Son Dakika Gelişmelerinde
ABD'nin amacı İran'da rejim değişikliği mi? Tahran'a mesaj gönderildi
Çin Medyasında Böyle Yankılandı: ABD, Irak’ta Yaptığı Hatanın Aynısını İran’da Tekrarlıyor!