DEAŞ-SDG anlaşmasının ortaya çıkmasının ardından PYD'den ilk açıklama
ABD destekli Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) yüzlerce DEAŞ militanının Rakka'yı terk etmesi için yaptığı gizli anlaşmanın BBC tarafından ortaya çıkarılmasının ardından bölgeden üst üste açıklamalar geldi.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
BBC muhabirleri Quentin Sommerville ile Riam Dalati, DEAŞ militanlarını Rakka'dan tahliye eden kamyonların şoförleriyle konuşmuş, aralarında yabancı militanların da bulunduğu yüzlerce DEAŞ'lının Rakka'yı SDG gözetiminde silahlarıyla birlikte terk etmesine göz yumulduğunu ortaya koymuştu.
Konuyla ilgili PYD’nin eş başkanı Şahoz Hasan da bir açıklama yayınladı. Reuters’a yazılı bir açıklama yapan Hasan, Türkiye’yi Suriye’ye müdahale etmekle suçlarken, "Ülkedeki ABD varlığı devam etmeli" ifadelerini kullandı.
Mesajda, “Türkiye ve İran’ın Suriye’ye sürekli müdahalelerde bulunması, siyasi çözümün gecikmesi ve bölgede halen aktif olan El Kaide nedeniyle ABD liderliğindeki koalisyonun operasyonlarına devam etmesini olumlu buluyoruz” denildi.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
İSRAİL’DE ORMAN YANGINI: İsrail orman yangınında son durum ne, söndürüldü mü?
ABD ve Ukrayna arasında imzalar atıldı: Kritik anlaşma hakkında neler biliniyor?
Trump, Musk'ın yönetimde istediği kadar kalabileceğini söyledi
İsrail yanıyor! "Ülke tarihinin en büyük yangını"
Almanya’da ‘casus’ şoku! Hedefte Alman savunma şirketi mi vardı?