Dışişleri'nden ABD'nin İran saldırısına ilişkin açıklama: Riski en üst düzeye çıkarmıştır
Dışişleri Bakanlığı'ndan ABD'nin İran'ın nükleer tesislerine yönelik saldırısına dair açıklama geldi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Türkiye olarak, bölgede İsrail saldırganlığıyla başlayan çatışmanın yayılması ve güvenlik ortamının istikrarsızlaşması riskine her vesileyle dikkat çekmiştik. İran’ın nükleer tesislerine ABD tarafından bugün (22 Haziran) yapılan saldırı, söz konusu riski en üst düzeye çıkarmıştır." ifadeleri yer aldı.
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklama şu şekilde:
"Türkiye olarak, bölgede İsrail saldırganlığıyla başlayan çatışmanın yayılması ve güvenlik ortamının istikrarsızlaşması riskine her vesileyle dikkat çekmiştik. İran’ın nükleer tesislerine ABD tarafından bugün (22 Haziran) yapılan saldırı, söz konusu riski en üst düzeye çıkarmıştır.
Türkiye, ABD’nin İran İslam Cumhuriyeti’nin nükleer tesislerine yönelik saldırısının muhtemel sonuçlarından derin endişe duymaktadır. Yaşanmakta olan gelişmeler bölgesel ihtilafın küresel düzeye taşınmasına neden olabilecektir. Bu felaket senaryosunun hayata geçmesini istemiyoruz.
İlgili tüm tarafları sorumlu davranmaya, saldırıları an itibarıyla karşılıklı olarak durdurmaya ve daha fazla can kaybına ve yıkıma yol açabilecek adımlardan kaçınmaya davet ediyoruz.
İran’ın nükleer programına ilişkin ihtilafın tek çözüm yolu müzakerelerden geçmektedir. Uluslararası toplumu, taraflar arasında diplomatik bir çözüm bulunması yönündeki çabaları desteklemeye çağırıyoruz.
Türkiye, üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye ve yapıcı katkılar sunmaya hazırdır."
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
ABD'nin amacı İran'da rejim değişikliği mi? Tahran'a mesaj gönderildi
Çin Medyasında Böyle Yankılandı: ABD, Irak’ta Yaptığı Hatanın Aynısını İran’da Tekrarlıyor!
Guterres’ten İsrail-İran gerilimi uyarısı: “Bölge uçurumun kenarında, çatışma kontrolden çıkabilir”
İran halkından İsrail’e öfke protestosu: Tahran’daki meydanlara akın edildi!
İran füzeleri yağarken, İsrail'de öfke yaratan açıklama: Netanyahu'nun ödediği 'ağır bedel' oğlunun düğününü ertelemekmiş