Dışişleri’nden Irak açıklaması: Saldırı terör örgütü kaynaklı

Dışişleri Bakanlığı, Irak’ın kuzeyindeki Dohuk bölgesinde 8 kişinin öldüğü, 23 kişinin ise yaralandığı saldırıdan terör örgütü PKK’nın sorumlu olduğunu bildirdi. Bakanlık’tan yapılan yazılı açıklamada özetle şöyle denildi:
“Irak’ın Dohuk Vilayeti’nin Zaho İlçesi’nde bir dere kenarına gerçekleştirilen saldırıda, ilk belirlemelere göre 8 kişinin hayatını kaybettiği; 23 kişinin ise yaralandığı büyük üzüntüyle öğrenilmiştir. Türkiye terörle mücadelesini uluslararası hukuka uygun şekilde, sivillerin, sivil altyapının, tarihi ve kültürel varlıklar ile tabiatın korunmasına azami hassasiyet göstererek yürütmektedir.
İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ
Masum insanları hedef alan ve terör örgütü kaynaklı olduğu değerlendirilen bu gibi saldırılarla ülkemizin terörle mücadeledeki haklı ve kararlı tutumunun hedef alındığı kıymetlendirilmektedir. Türkiye gerçeğin açığa çıkması noktasında her türlü adımı atmaya hazırdır. Irak hükümeti yetkililerini hain terör örgütünün söylem ve propagandasının etkisi altında açıklamalar yapmamaya, gerçek faillerin açığa çıkarılması için işbirliği yapmaya davet ediyoruz.” Irak Başbakanı Mustafa el Kazimi, saldırıdan Türkiye’yi sorumlu tutmuştu.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR


İngiltere’de Burnham dönemi başlıyor: İşçi Partisi'nin yeni liderinden ilk mesajlar!

İki ülkede maskeye dönüş! Ama bu kez nedeni farklı: Kentler duman altında...

ABD vize kurallarını değiştiriyor: Öğrenciler ve gazetecileri ilgilendiren yeni düzenleme

Netanyahu’dan son dakika kararı: ABD ziyaretini iptal etti

Pasifik Ateş Çemberi'ndeki ülkeye 'ikinci başkent': Parlamentonun alt kanadından geçti!
