Ekvador'da yerlilerle polis çatıştı: 1 ölü, 49 yaralı

Ekvador'da, su, petrol ve madencilikle ilgili yasa tasarılarını protesto eden Amazon yerlileriyle polis arasındaki çatışmada 1 kişi öldü, 49 kişi yaralandı.
Çatışmalar, Ekvador'un güneydoğusundaki Morona Santiago vilayetindeki Upano nehri civarında çıktı. Çatışmada ölen kişinin Amazon yerlisi olduğu, 40 polis ile 9 yerlinin de yaralandığı bildirildi.
Amazon yerlileri federasyonu CONFENAİE ise çatışmada 2 yerlinin öldüğünü açıkladı. Yerliler yasa tasarılarını protesto için pazartesinden bu yana bazı yollara barikatlar kurmuşlardı.
Ekvador yerlileri, yasa tasarılarının topraklarını tehdit ettiğini ve su kaynaklarını özelleştireceğini söylüyor. Yönetim ise su kaynaklarının özelleştirilmesinin söz konusu olmadığını öne sürüyor.
Tüm And bölgesindeki yerliler, "petrol ve madencilik kalkınma planlarını" gündeme getiren hükümetlerle mücadele ediyor.
Peru'da haziran ayında, atalarından kalma toprakların petrol ve madencilik projelerine açılmasını protesto eden yerlilerle polis arasındaki çatışmada 10 yerli ve 23 polis ölmüştü. Şili'de de ülkenin en büyük yerli kabilesi, verdiği mücadeleyle siyasi özerlik talebini hayata geçirmeye çalışıyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
40-48 milyon Euro'ya mal olması bekleniyor! Jeff Bezos'un 3 gün sürecek düğünü başlıyor
SON DAKİKA | Afrika ülkesinde 'Z Kuşağı Özgürlük Günü' isyanı! Tansiyon düşmüyor: Ölüler var...
Dünyanın gözü bu noktadaydı! Lahey'de diplomasi trafiği
Kenya'da sokaklar karıştı: 56 yaralı
Trump'tan İran-İsrail ateşkesi yorumu: "Saldırımız barışın yolunu açtı"