Esad: ''IŞİD karşıtı koalisyona katılmayız''

Suriye lideri Beşar Esad, IŞİD'e karşı oluşturulan uluslararası koalisyona katılmayacaklarını söyledi. Örgüte yönelik hava saldırılarıyla ilgili kendilerine Irak gibi üçüncü ülkelerden bilgi verildiğini açıkladı.
İngiliz Devlet Televizyonu BCC'ye röportaj veren Esad, IŞİD ile mücadelede diğer ülkelerle işbirliği yapmaya karşı olmadıklarını ancak Amerikalı yetkililerle görüşmeyeceğini belirtti. "Terörizme destek veren ülkelerin yer aldığı bir koalisyonun içinde olmayız" dedi.
Esad, ABD'nin IŞİD'e karşı ılımlı bir isyancı gücü oluşturma çabalarını "boş hayal" olarak tanımladı.
"Suriye'de ılımlılar yok. IŞİD ve El Kaide'yle bağlantılı El Nusra Cephesi gibi aşırılar var" ifadelerini kullandı.
Esad Suriye ordusunun varil bombası kullandığı iddialarını "çocukça hikayeler" olarak niteledi.
Suriye lideri, konuyla ilgili olarak "ordumuzu biliyorum. Kurşun, füze ve bomba kullanıyorlar. Varil bombası ya da tencere kullandıklarını duymadım" diye konuştu.
Esad, klor gazı kullandıkları iddialarını da reddetti.
Anayasa Mahkemesi'nin yeni başkanı belli oldu
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
İSRAİL’DE ORMAN YANGINI: İsrail orman yangınında son durum ne, söndürüldü mü?
ABD ve Ukrayna arasında imzalar atıldı: Kritik anlaşma hakkında neler biliniyor?
Trump, Musk'ın yönetimde istediği kadar kalabileceğini söyledi
İsrail yanıyor! "Ülke tarihinin en büyük yangını"
Almanya’da ‘casus’ şoku! Hedefte Alman savunma şirketi mi vardı?