Eski Nazi Auschwitz'te vahşeti anlattı

Eski Nazi görevlisi 94 yaşındaki Reinhold Hanning, 170 bin kişinin katledilmesine ilişkin ilk kez konuştu. Almanya'nın Detmold kentindeki mahkemede, avukatı aracılığıyla tarihe ışık tutacak açıklamalarda bulunan Hanning, "İnsanlar vuruldu, gazla öldürüldü ve yakıldı. Cesetlerin getirilip götürüldüğünü görüyordum" dedi.
Auschwitz Toplama Kampı’na zorla çalıştırılmak ya da gaz odalarında katledilmek üzere gönderilen mahkûmların seçilmesini yönetmekle suçlanan Hanning, birçok insanı öldüren ve böylesi bir ıstıraba neden olan ‘suç örgütü’nün bir parçası olduğu için nedamet getirdiğini söyledi.
Eski Nazi, “Bile bile adaletsizliğin yaşanmasına izin verdiğim ve buna karşı gelmediğim için utanç duyuyorum” dedi.
Auschwitz Toplama Kampı
Hanning, Auschwitz’deki toplu katliamlarda dahli olduğu yönündeki suçlamaları ise reddederek, kampın kurbanlara gaz verilen bölgesinde kısmında savundu.
"Uzun zaman sessiz kaldım. Tüm hayatım boyunca sessiz kaldım" diyen Hanning, II. Dünya Savaşı sırasında cephede yaralanınca Auschwitz'e gönderildi.
Tekrar cepheye dönme talebi iki kez reddedilen Hanning, "Hayatımın bu dönemini baskı altına almaya çalıştım. Auschwitz bir kâbustu. Keşke orada olmasaydım" dedi.
Eski Auschwithz muhafızı Hanning
Auschwitz’den kurtulan ve davanın müştekileri arasında yer alan Leon Schwarzbaum (95), Hanning’in özrünü kabul ettiğini ancak onu affedemeyeceğini söyledi.
Hanning ile ilgili kararın 27 Mayıs'ta verilmesi bekleniyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Time dergisi açıkladı: İşte yılın en etkili 100 ismi!
Çarpıcı iddia: İsrail İran'ı vuracaktı, Trump reddetti! Gantz: ABD ile Orta Doğu’yu değiştirme vakti geldi!
Uzayda Yaşamın Şimdiye Kadarki En Güçlü Kanıtı Bulundu! Dünya’dan Yaklaşık 9 Kat Büyük Kütleye Sahip…
Sır görüşmenin perde arkası! Çözüm Davud’un yolunda değil...
ABD-Çin tarife restleşmesinde yeni gelişme: ‘Yüzde 245’ tehdidi geldi!