Euro Bölgesi enflasyonu yüzde 6,1 oldu

Eurostat, bugün açıkladığı Euro bölgesi'ne ilişkin nihai tüketici enflasyonu raporunda, artışların Mayıs ayında keskin bir şekilde yavaşladığını ve merkez bankası tarafından yakından izlenen çekirdek enflasyonun da yavaşladığını doğruladı.
Avrupa Birliği istatistik ofisi Eurostat, 20 ülkedeki tüketicinin Mayıs ayında aylık bazda hiç değişmediği ve Nisan ayındaki yıllık yüzde 7,0'den yıllık yüzde 6,1'lik bir artışla sonuçlandığı yönündeki önceki tahminlerini doğruladı.
Enflasyonun uzun süredir ana itici gücü olan enerji fiyatlarının katkısı Mayıs ayında 0,09 puan ile negatif olurken, nihai rakama 2,54 puan ekleyen gıda, alkol ve tütün fiyatları ana itici güç oldu.
İkinci en büyük katkıyı 2,15 puanlık artışla hizmet fiyatları ve 1,51 puanlık artışla sanayi malları oluşturdu.
Avrupa Merkez Bankası (ECB), orta vadede enflasyonu yüzde 2'de tutmak istiyor ve enflasyonu dizginlemek için geçen yılın ortasından bu yana faiz oranlarını hızla yükseltiyor.
ECB, dün faiz oranlarını yeniden 22 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 3,50'ye yükseltti ve bankanın çeyrek asırlık varoluşundaki en hızlı parasal sıkılaştırma adımını sürdürerek Temmuz ayında artırıma devam edeceğini söyledi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
1 Mayıs (bugün) kuyumcular, döviz büroları açık mı, kapalı mı?
SARI FIRTINA YÖN DEĞİŞTİRDİ! İşte altın fiyatlarında son durum
EYT sonrası ETT! Kademeli emeklilik çıkacak mı? Dikkat çeken yanıt
Altın rekor kırmaya devam eder mi? ABD'li banka devinden flaş tahmin!
WhatsApp'tan kullanıcılarını çıldırtan güncelleme! Bir dönem sona mı eriyor?