Facebook'a beklenmedik tehdit: Ay sonu kapatılabilir
Tayland, dolandırıcılık reklamlarını yeterince denetlemediği ve sorunlara yol açtığı için Facebook'u kapatmakla tehdit etti.
Haberin Devamı
/

Güney Asya ülkesi Tayland, sosyal medya devi Facebook'a ambargo getirebilir.
DOLANDIRICILIK MAĞDURLARI ARTTI
/

Tayland Dijital Ekonomi ve Toplum Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Facebook'un yayınlandığı reklamları denetlemek için yeterli çabayı göstermediği, bunun da yüz binlerce Tayland vatandaşının dolandırıcılık kurbanı olmasına neden olduğu belirtildi.
Haberin Devamı
/

Dijital Ekonomi ve Toplum Bakanı Chaiwut Thanakamanusorn konuyla ilgili yaptığı basın açıklamasında, Tayland hükümetinin sahte hesaplar ve dijital dolandırıcılık konularında yapıcı bir adım atmaması durumunda ay sonunda mahkeme kararı ile Facebook'u kapatmaya hazır olduğunu belirtti.
50 MİLYONDAN FAZLA KULLANICI
/

Yaklaşık 71 milyon nüfusa sahip Tayland'da 50 milyondan fazla Facebook kullanıcı hesabı bulunuyor.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
/

Hükümet kayıtlarına göre ülkede 300 binden fazla kişi sosyal medya üzerinden yüksek miktarda dolandırıcılığa maruz kaldı.